Hírek

Megemlékezés és forgalomkorlátozás március 15-én

2010. március 13., 10:26
Négy helyszínen lesz hétfőn ünnepi megemlékezés az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 162. évfordulója alkalmából Szombathelyen. Az ünnepségek idején forgalomkorlátozások lesznek, és az autóbuszközlekedés is változik.
Megemlékezés és forgalomkorlátozás március 15-én

Hétfőn, március 15-én reggel 9 óra 10 perc és 9 óra 45 perc között a Horváth Boldizsár szobornál tartandó ünnepség miatt lezárják a Király utca-Petőfi Sándor utca és Mártírok tere közötti szakaszt, valamint a Széll Kálmán utca egy részét a  Király és a Wesselényi Miklós utca között.

Háromnegyed 10-től bő fél óráig a Március 15-e téren és környékén számíthatnak korlátozásokra a közlekedők. A Petőfi Sándor utcában részleges forgalomkorlátozás lesz, amikor az ünnepség résztvevői a Március 15-e térről átvonulnak az MMIK-hoz.

10 óra 30 perctől délig a Petőfi szobornál koszorúznak, és ez idő alatt lezárják a Sörház utcát.

Az ünnepi megemlékezések kulturális rendezvénynek minősülnek, így nem kell ezeket bejelenteni a rendőrségnek. A hatóság békés ünneplésre számít.

Dr. Halmosi Zsolt - r.dandártábornok, főkapitány, VMRFK
"Nincs arra adatunk, hogy bárki rendbontásra készülődne."

Az ünnepségek ideje alatt változások lesznek az autóbuszközlekedésben is.

9 óra és 10 óra 30 perc közötti időben a a Vasútállomásról induló és oda érkező 1-es jelzésű autóbuszok nem érintik a Szelestey, az SZTK, a Paragvári úti iskola , a Horváth Boldizsár körút és a MÁV Üzletigazgatóság megállóhelyeket. A járatok a kórháznál állnak meg.

10 óra 30 és 12 óra között a 35-ös, a 8-as és a 9-es buszok nem érintik az autóbuszállomás és a Nyomda megállóhelyeket. Ideiglenesen a Savaria Egyetemi Központ és az Óperint üzletház megállóhelyeken állnak meg.