Hírek

Meghatározták az óvodai és iskolai létszámokat

2012. június 13., 17:28

Elfogadta a közgyűlés legutóbbi ülésén az következő tanévre vonatkozó iskolai osztály- és óvodai csoportlétszámokat. Az önkormányzati iskolákban a tavalyinál eggyel kevesebb elsős osztály indul, összesen 590 diákkal, az óvodai csoportok létszáma év közben is változhat.

Meghatározták az óvodai és iskolai létszámokat

Sportnap volt ma a Zrínyi-iskolában.

De a hét hátralévő fele sem tanulással telik. Holnapra egészségnapot szerveztek, pénteken pedig szabadtéri természetismereti foglalkozásokra indulnak majd az osztályok. A bizonyítványok a gazdáikra várnak, és az elektronikus táblán is ott van már vakáció felirat. A Zrínyiben szeptembertől 84 elsős diák kezdi meg tanulmányait. Idén ide jelentkeztek a legtöbben, három osztályt indítanak. Mivel a beiskolázási létszámnak maximuma is van, 20 gyereket el is kellett utasítani. Ennek az intézménynek kicsi a beiskolázási körzete, de a speciális képzései miatt két osztályba bárki jelentkezhetett.

Kis Gábor  - igazgató, Zrínyi Ilona Általános Iskola
...


Hasonlóan magas volt a jelentkezők száma a Gothard-iskolába. Itt is három első évfolyamos osztály kezd szeptemberben, 28 fős létszámokkal. Ami több ugyan, mint a törvényben elfogadott maximum 26-os osztálylétszám, de egy jogszabály megengedi annak túllépését. A következő tanévben a Paragváriban és a Neumannban eggyel kevesebb, a Reguly-iskolában viszont eggyel több első osztály indul.
A 18 önkormányzati óvodában 102 csoport működik majd, mindegyikben eléri a létszám a minimumként meghatározott 25-öt. A Margaréta Óvodában is marad a korábbi négy vegyes csoport.

Talabér Tiborné - vezető, Margaréta Óvoda
...


A szeptemberben induló csoportok létszáma év közben várhatóan emelkedik, mert az előfelvételis gyerekek a 3. életévük betöltése után kezdik az óvodát. Egy-egy csoportba azonban legfeljeb 30 gyerek kerülhet.