
Nagyüzem van a szombathelyi nagykereskedelmi áruház halosztályán. Már most hosszú sor áll a halpult előtt, de az igazi rohamot csak az ünnep előtti napokban várják.
Horváth Mária osztályvezető, Metro Kereskedelmi Kft. Szombathely
Már megkezdődött a szezoni nagy forgalom. Az afrikai harcsafilé, a pontyszelet, pontyfilé, lazacfilé – ezek a sikertermékek.
Ezekből a fajtákból már most naponta közel 900 kilogrammot adnak el. A halosztály vezetője azt mondja, idén korábban kezdődött a halvásárlási roham.
Napi 1000 kg élő pontyot dolgoznak fel ebben áruházban. Sokan keresik már most az élő halat, de a legnépszerűbb a már feldolgozott halfilé és halszelet. A hagyományoknak megfelelően sokan készítenek halászlevet karácsonykor.
Iszak Miklósné
Többféle halat vettem, filét is. Ponty, busa, keszeg. Többféle halat vettem. Minél többféle a hal, annál finomabb a halászlé. Én így tanultam.
Pózvai Ferenc
A szokásos karácsonyi halászlébe vettem afrikai harcsát, meg halászlé alapnak való halfejet.
Krutzler Ferenc
Szenteste halat szeretnénk enni, úgyhogy most pisztrángot vásároltam.
Sokan keresik az áruházban a fagyasztott halakat is, de a friss hal a legnépszerűbb. Idén új ötlettel is bővült a kínálat: többféle halmártással segítik a háziasszonyokat a karácsonyi menü összeállításában. Csak a halat és a kívánt ízt kell kiválasztani.
"Egy kicsit meg kell szurkálni a tasakot és 20-25 percig sütni."





























