Hírek

Megkezdődtek a pótvizsgák

2010. augusztus 24., 07:30
Legtöbben magyarból és matematikából tesznek javító vizsgát a napokban, de van, aki énekből vagy testnevelésből próbálja elérni legalább az elégséges érdemjegyet. Hétfőn több iskolában is megkezdődtek a pótvizsgák Szombathelyen.
Megkezdődtek a pótvizsgák

Sokan több tárgyból is javító vizsgát tesznek, erre az általános- és középiskolában a héten van lehetősége a tanulóknak.

A Puskás Tivadar szakképző iskolában ma az elektronikai szakmacsoport tanulói vizsgáztak, de azok is ma adhattak számot tudásukról, akik matematikából buktak meg év végén. Összesen 119 diák tesz javító vizsgát a héten, minden nap más tárgyakból.

Bognár László - igazgatóhelyettes, Puskás Tivadar Fém- és Villamosipari Szakképző Iskola 
"Zömmel magyar, történelem, matematika és a fizika tárgyak azok, amik buktató tárgyak 9., 10. évfolyamon elsődlegesen. Ez a tanulók 17 %-a, elég magas ez az arányszám, de szakképző évfolyamokon ez az arány lecsökken."

Néhány éve már nincs automatikus évismétlés, mert nem írja elő jogszabály, hogy egy tanuló mennyi javító vizsgát tehet egy félévben. Emiatt sokan vannak, akik 5-nél több tárgyból is próbálkoznak. Van olyan diák is, aki 11 tárgyból bukott év végén - mondja az igazgatóhelyettes.

Legtöbbször nem is a családi háttér, hanem a baráti környezet hat negatívan a diákra - mondja az igazgató. Őket nem tudják mivel ösztönözni, ám felsőbb évfolyamokon a szaktantárgyaknál ez a probléma megszűnik. Ha egyáltalán eljutnak addig - mondja Bognár László. A napokban több száz általános és középiskolai tanuló tesz javító vagy osztályozó vizsgát Szombathelyen.