Hírek

Megkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra a Szombathelyi Haladás másodosztályú labdarúgó együttese

2023. január 20., 19:05

Michal Hipp tanítványai a napi két tréning mellett barátságos mérkőzésekkel hangolnak a január 29-én kezdődő pontvadászatra.

Megkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra a Szombathelyi Haladás másodosztályú labdarúgó együttese

A katari labdarúgó-világbajnokság miatt alaposan felborult Európa valamennyi országának bajnoki menetrendje. Bár a Szombathelyi Haladás a másodosztályban szerepel, a téli szünet a vasi zöld-fehérek számára is rövidnek bizonyult. A tavaszi pontvadászat már január végén megkezdődik Michal Hipp tanítványai számára. Napi két edzéssel, magas intenzitással dolgoznak a szombathelyi labdarúgók, akik szeretnék a 2023-as esztendőben ott folytatni a pontok gyártását, ahol azt decemberben abbahagyták.

Derekas Zoltán - játékos, Szombathelyi Haladás
- Úgy gondolom, hogy van az a mondás, hogy minden jó, ha a vége jó. Úgyhogy örülünk annak, hogy az ősz vége jól sikerült és fel tudtunk zárkózni az élmezőnyhöz, viszont természetesen maradt bennünk hiányérzet is, mivel hogy elvesztegettünk pontokat, amik most elég értékesek lennének. Viszont úgy gondolom, hogy azzal az elánnal, amivel belementünk a végébe, így fogjuk folytatni.

A Michal Hipp által vezényelt felkészülés állóképesség-fejlesztéssel, technikai gyakorlatokkal és taktikai elemek bővítésével lesz teljes. A programot barátságos mérkőzések is színesítik, kettőt a legutóbbi hétvégén már lejátszott a Haladás. Szombat délelőtt a Nagykanizsát 3-2-re, míg délután a Csorna csapatát 6-1-re győzték le a zöld-fehérek. A találkozókon az Illés Akadémia korosztályos együtteseiben remeklő játékosok is helyet kaptak. A január 29-i szezonrajt kezdetéig a Haladás találkozik az osztrák Saint Pölten és a szlovák Rózsahegy gárdájával is.