MNB
MNB - 2

Hírek

Megkezdte az edzéseket a magyar női kézilabda-válogatott Szombathelyen

2013. október 22., 19:03

A csapat a decemberi szerbiai világbajnokságra készül. Hétvégén felkészülési tornát rendeznek az Aréna Savariában. A magyar válogatott a norvég, a horvát és a brazil válogatottal mérkőzik. A cél a tornagyőzelem.  

Megkezdte az edzéseket a magyar női kézilabda-válogatott Szombathelyen

Felkészülési mérkőzéseket játszik a hétvégén Szombathelyen a magyar női kézilabda válogatott. A tornáról szóló tájékoztatón a megbízott szövetségi kapitány hangsúlyozta: a lányok összecsiszolása ennek a hétnek a célja.

Hajdu János – megbízott szövetségi kapitány
„Elsősorban felkészülünk a vb-re, szeretnénk azért jól szerepelni, eredményesen szerepelni, de azért az elsődleges feladat az, hogy átismételjük a csapat repertoárját, kipróbáljunk különböző sorokat és azt a taktikát gyakoroljuk, ami majd a vb-n visszaköszönhet, reméljük eredményesen.”

Az edzéseket megkezdték a lányok az Arena Savariában. A szombathelyi tornán, pénteken a norvég liga-válogatott, szombaton a jórészt a Hypo NiederÖsterreich csapatát erősítő brazil válogatott, majd vasárnap Horvátország lesz a magyar csapat ellenfele.

Görbicz Anita – irányító
„Kemény mérkőzések lesznek, de mivel a norvég válogatott, az első számú válogatott ugye, ők selejtezőt játszanak, úgyhogy ha jól tudom, akkor a B válogatott fog eljönni, de hát fiatalok, lelkesek lesznek, úgyhogy mindenféleképpen szerintem jó erő. A brazilok, én úgy gondolom, hogy együtt nagyon-nagyon jó erősek, mind védekezésben, mind támadásban, úgyhogy jó kis mérkőzés lesz, de bízom benne, hogy azért hazai pályán mind a három csapatot meg fogjuk verni.”

100 százalékot szeretnének teljesíteni a lányok Szombathelyen.

Tomori Zsuzsanna – balátlövő
„Nem várok nagy dolgokat, tehát abszolút, ez a hetünk van a vb előtt, ami teljes hét és itt tudjuk mindazt pontosítani, ami kell a világbajnokságra, úgyhogy nagyon oda kell figyelnünk ez alatt a hét edzés alatt. A meccsekre, úgy gondolom, hogy a szövetségi kapitány, Hajdu János is próbálgatni fogja, hogy őszerinte melyik lesz a legjobb csapatunk.”

A válogatott játékosait ajándékkal köszöntötték a Haladás fiatal kézilabdás lányai.