MNB - 2
MNB

Hírek

Megoldódtak a szennyvízgondok a Puskásban

2011. július 26., 17:35

Tanév végén kicserélték az elhasználódott csöveket. Korábban a gyakori dugulás miatt volt olyan időszak, amikor a több száz tanuló csak egyetlen WC-t tudott használni. A hiba elhárításához a fenntartó önkormányzat nyújtott segítséget az intézménynek.

Megoldódtak a szennyvízgondok a Puskásban

1969-ben adták át a Puskás-iskola épületét, azóta nem végeztek rajta felújítási munkákat. A szennyvízhálózaton hagyott nyomot leginkább az idő: az évtizedek alatt lerakódott vízkő az utóbbi időben gyakran okozott dugulást. Ilyenkor az érintett mellékhelyiségeket lezárták, ami kellemetlenséget okozott az itt tanuló több száz diáknak.

"Az volt a probléma, hogy a szennyvízelvezető folyton eldugult, és hetente kellett duguláselhárítót hívni."

Végül már a szakember sem tudott mit kezdeni az elhasználódott csövekkel, így  halaszthatatlanná vált a csere.

Balogh Gabriella - igazgató, Puskás Tivadar Szakképző Iskola
"A fenntartóhoz fordultunk segítségért, 1,7 millió forintos bekerülési költséggel végül kicseréltettük a csöveket. Remélem már nem lesz probléma ebből a következő tanévtől kezdődően."

A tanév végeztével felbontották a burkolatot a földszinti folyosón, és kicserélték az elhasználódott csöveket. Az eltérő színű járólap jelzi, hol fektették le az új vezetékeket. A munkálatok révén megszűntek a kellemetlenségek, és akadálytalanul folyik el a szennyvíz az iskolában.