MNB - 2
MNB

Hírek

Megszerezte történelmének első győzelmét a Szombathelyi PINKvinek női jégkorong együttese

2021. december 02., 17:34

A lányok az U25-ös bajnokságban a Tatabányai Polipokat fektették két vállra.

 

Megszerezte történelmének első győzelmét a Szombathelyi PINKvinek női jégkorong együttese

Közel egy hónapos kényszerszünet után folytatódott a Szombathelyi Pinkvinek számára a női U25-ös bajnokság. A B-csoportban szereplő vasi lányok a pálya hiánya miatt egyelőre száraz edzésekkel, míg Zalaegerszegen és Kőszegen jeges tréningekkel hangoltak a hétvégi fordulóra.

Benkő István - szakedző, Szombathelyi Pinkvinek
A két találkozó között nagyon sok idő telt el, közel egy hónapos szünetünk volt a két mérkőzés között, a  Ferencvárost követő mérkőzés után. A lányok folyamatosan hétről-hétre dolgoztak, folyamatosan gyakoroltak, próbáltuk az első meccsen észrevett hiányosságokat kicsit kiküszöbölni, amiben tudtuk.

A Szombathelyi Pinkvinek a Tatabányai Polipokkal csaptak össze a Vasas csarnokában. A kiegyenlített első harmad után magához ragadta a kezdeményezést a vasi együttes. A Tatabánya több sportszerűtlen hiba után hátrányba került. Tausz Hanna először átlövéssel próbálkozott a második harmad derekán, amit a kapus hárított, a center a kipattanót viszont jól készítette le csapattársának, Péntek Barbara pedig könnyedén lőtt a kapuba. A harmadik negyedben Komár távoli löketével összejött az egyenlítés a tatabányai hokicsapatnak, de sokáig nem örülhettek. A találkozó vége előtt három perccel a győztes gólt a szombathelyiek szerezték. Fullár Emma a lecsorgó pakkot egy cselt követően lőtte a hálóba, ezzel kialakítva a 2-1-es végeredményt. Csergő István mentális téren látta a legnagyobb különbséget a két csapat között.

Csergő István - szakedző, Szombathelyi Pinkvinek
Érdekes módon olyasmivel találkoztam, azaz egy olyan dolognak a hiányával, ami szinte minden mérkőzésen előfordul. Amikor például egy ilyen egyenlítő gólt kapunk és azt tapasztaltam, ez volt a furcsa és megdöbbentő számomra, hogy a lányoknál egyáltalán nem érzékeltem azt, hogy megtorpantak volna vagy bánkódtak volna. Nem volt olyan köztük, aki magába roskad.

Sikerének köszönhetően az újonc szombathelyi együttes fellépett a tabella nyolcadik helyére a tizenegy csapatot felsorakoztató B-csoportban. Vasárnap a jelenleg ezüstérmes helyen álló budapesti White Sharks ellen bizonyíthatnak. A találkozót 10 órakor rendezik a zalaegerszegi csarnokban.