Hírek

Megújul a műszaki képzés Szombathelyen

2013. január 31., 17:01

A szervezeti változás már megtörtént, de szeptembertől a képzés tartalma is módosul. A térségben létrejött járműipari központ igényei miatt a vállalatok jobban bekapcsolódnak majd az oktatásba, ahogy ez Kecskeméten már megtörtént.

Megújul a műszaki képzés Szombathelyen

A mechatronikai gyakorlat is része a műszaki menedzser szakos hallgatók 3 és fél évig tartó tanulmányainak. Szombathelyen minden évfolyamon 3 nappali és ugyanennyi levelező tagozatos hallgató vesz részt a képzésben. Azt mondják, itt versenyképes diplomát kapnak.

Káncz Loránd végzett műszaki menedzser
A cégeknél fontos az, hogy ne csak műszaki szemléletű dolgozóik legyenek, hanem valamilyen szinten a gazdasági vonatkozásokkal is tisztában legyenek, ez azért fontos, hogy teljes szemléletű döntéseket tudjanak hozni.

A diákok a szakmai gyakorlaton kívül is kapcsolatban vannak a helyi cégekkel.

Lukács Gábor
Több olyan tantárgyunk is van,  amely során olyan feladatokat kapunk, hogy esetleg egy beadandót kell elvégezni egy feladatnál, ahol esetleg egy terméket kell elemezni vagy ilyesmi feladatok, és ezáltal a helyi cégekkel jobban megismerkedünk.

Januártól a képzés már nem a Savaria Egyetemi Központ Természettudományi Karához, hanem a soproni Faipari Mérnöki Karhoz tartozik. Övék a felelősség az egész képzésért, ők adják a tanárok egy részét

Szeptembertől a képzés tartalma is változik: a térségben létrejött járműipari centrum és a vállalatok igényei alapján új ismeretekkel bővül.

Dr. Balogh Imre igazgató, Műszaki Menedzsment Képzési Központ
Kettő ilyet emelnék ki mindenképpen, az egyik a logisztika, a másik a minőségmenedzsment,  ezeknek a tárgyaknak vagy ismeretköröknek az óraszámát, kreditszámát, tehát a súlyát jelentősen megemeltük.

A szakmai tárgyak tanításába vállalati szakemberek is bekapcsolódnak, akik idegen nyelven is oktatnak majd. Tervezik a duális képzés bevezetését is, azaz a hallgatók gyakorlati óráinak a partnercégek adnának helyet.