MNB - 2
MNB

Hírek

Megújult a Csicsergő Bölcsőde

2011. május 03., 14:50
Nemcsak egy bölcsődei csoporttal lett több a Csicsergő Bölcsődében az operatív programon nyert támogatásnak köszönhetően. Az intézményben mostantól 3 év alatti, sajátos nevelési igényű gyermekeket is el tudnak látni.
Megújult a Csicsergő Bölcsőde

Az év elején még így nézett ki a Csicsergő Bölcsőde. Mára rá sem lehet ismerni a korábbi intézményre. Kívül-belül teljesen megújult az épület. Az uniós pályázaton 50 millió forintot nyertek a bölcsőde bővítésére, de a fenntartó önkormányzat is hozzájárult a felújításhoz.

Dr. Puskás Tivadar - polgármester, Szombathely
"Kicsit több mint 20 millió forinttal egészítette ki a város, és így készült el a pályázat eredményeként ez a nagyon szép épület. Új burkolattal, új nyílászárókkal, új fölszereléssel, szóval megújult az egész. Érdemes bölcsődésnek lenni."

Ma tartották a hivatalos átadót, ahol a legkisebbek adtak ünnepi műsort a megújult teraszon.
A legtöbben kisautókkal szlalomoztak, mások a csúszdát vették birtokba. Évente közel 600 szülő igénylet bölcsődei ellátást, de eddig nem tudtak mindenkit fogadni, pedig egyre több anyuka kényszerül a gyerek 3 éves kora előtt visszamenni dolgozni. A nemrég még 26 fős Csicsergő bölcsődébe most már 42 gyermek jár, a legkisebb 9 hónapos. Az intézmény jelenleg is tud még fogadni jelentkezőket.

Sebestyén Bianka - vezető, Egyesített Bölcsődei Intézmény
"Valóban több családnak tudunk igent mondani, hál' Istennek. A nevelési év elején általában a legtöbb jelentkezést el tudjuk fogadni, az év közbeni jelentkezések okoztak eddig gondot. A bővítés most nagy mértékben enyhíti a gondjainkat."

Már sajátos nevelési igényű gyerekeket is tud fogadni az intézmény. Őket az egészséges gyermekekkel együtt, integráltan egy fejlesztő gyógypedagógus segítségével tudják foglalkoztatni. Az intézményben kialakítottak egy játszóházat is, ahol hétvégén is várják a gyerekeket szüleikkel együtt. Mostantól itt rendezik a Mesebolt Bábszínház csecsemőfoglalkozásait is