Hírek

Megvan az SZKKA első győzelme

2021. október 06., 16:34

A Haladás Sportkomplexumban szerezte meg első győzelmét a női K&H Liga 4. fordulójában a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia. Pődör Rebekáék egy gólgazdag találkozón fektették két vállra a Vasas csapatát.

 

Megvan az SZKKA első győzelme

Izgalmas, a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia számára fontos mérkőzésnek ígérkezett a Vasas elleni találkozó. A női K&H Ligában 4. fordulójában Marosán György együttese - amely eddig minden találkozóján kiválóan játszott - szerette volna megszerezni első győzelmét a bajnokságban. A rangadónak ezúttal a Haladás Sportkomplexum adott otthont, amely zsúfolásig megtelt - érezték a szurkolók, hogy szükség lehet a segítségükre is.

A vártnak megfelelően nagy csatát hozott a találkozó, amelynek alaphangját Katarina Stosic gólja adta meg. Ezután felváltva estek a gólok, a Vasas nem akart lemaradni és az ex-szombathelyi Agbaba hatékony játékával tudta tartani a lépést az SZKKA-val a fővárosi alakulat. 12-9-nél a vendégek mesterének kellett időt kérni. Tomasevic bravúrjaival azonban sikerült a vasi együttesnek növelni előnyét és az ötgólos különbséget a nagyszünetig meg is őrizték Marosán György tanítványai.

A második félidőben is nagy kedvvel játszottak a szombathelyi lányok és ekkor már Pődör Rebeka volt a gólfelelős, a mérkőzésen 7 találattal ő lett a legeredményesebb vasi játékos. A fővárosi együttes nem adta fel: kemény és eredményes támadással egyetlen gólra zárkóztak fel. Marosán György időkéréssel tett rendet a fejekben, így egy végletekig kiélezett mérkőzésen megérdemelt 32-30-as győzelmet aratott a szombathelyi kézilabda együttes. Sikerével az SZKKA fellépett a tabella 11. helyére és kisebb szünet után október 20-án a Győri ETO otthonába látogat majd a vasi együttes.