MNB - 2
MNB

Hírek

Megyebál 2012

2012. január 09., 23:00

A hétvégén megtartották a báli szezont hagyományosan megnyitó megyebált a Tóvendéglőben. Ennek keretében - a Vas megyéért egyesület kezdeményezésére - idén is átadták az „Év vasi embere 2011” díjat. A bálra érkezőket azonban a parkolóban több száz tüntető várta.

Megyebál 2012

Füttykoncerttel fogadták a tüntetők a megyebálba érkezőket a Tóvendéglő parkolójában. Volt aki csendesen, transzparensekkel, a többség azonban bekiabálásokkal fejezte ki elégedetlenségét.

A 30 civil szervezetet és 3 nagy szakszervezetet tömörítő Vasi Érdekvédők Szövetsége a kormány intézkedései és a megyei vagyon államosítása miatt tiltakoztak. A demonstrációhoz csatlakozott az LMP Vas megyei szervezete is. Közleményben közölték: felháborítónak tartják, hogy a Vas Megyei Közgyűlés fideszes többsége bállal ünnepli teljes intézményrendszerének államosítását. Az MSZP pedig több mint 300 adag ételt osztott ki a roma önkormányzattal közösen a rászorulóknak.

"Akinek van ételjegye, annak a hideg élelmet itt adjuk először, utána a melegételt."

A tüntetők kifütyülték a bálba érkező gazdasági-, civil szféra képviselőit és a politikusokat egyaránt.  A bejáratnál pedig pénzadományt gyűjtöttek a szegények javára.

Bent a Vas Megyei Közgyűlés elnöke fogadta a vendégeket. A házigazda köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a megyebál hagyománya a magyar kultúra része.

Kovács Ferenc elnök, Vas Megyei Közgyűlés
A megye első bálja Vas megyében mindig a megyebál. Ez társadalmi esemény. A résztvevők maguk veszik meg a belépőjegyeket, ebből finanszírozzuk a bált. Illetve mindig karitatív célra fordítjuk a tombolából származó bevételeket.

Puskás Tivadar szerint a város polgármesterének kötelessége részt venni a megye első bálján. A demonstrációról pedig azt mondta, az mindenkinek jogában áll.

Dr. Puskás Tivadar polgármester, Szombathely
Én úgy gondolom, demokrácia van. Mindenki úgy ünnepli a farsang kezdetét, ahogy akarja. Volt, aki demonstrációval akarta. Még 36 ilyen bál lesz.

A megyebál nyitótáncát idén a Savaria Egyetemi Központ Szökős Néptáncegyüttese járta el. A bálozókat Maggie is szórakoztatta, a sztárvendég pedig Varga Miklós volt. A Vas Megyéért Egyesület a hagyományokhoz híven átadta „Az Év Vasi Embere" díjat.

Horváth Boldizsár elnök, Vas Megyéért Egyesület
Olyan embert kellett találnunk, aki sikeres, magyar, magyaroknak ad munkát és karitatív munkát is végez.

2011-re az év vasi embere címet Galambos Tamás, egy szállítmányozási családi vállalkozás vezetője nyerte el.

Galambos Tamás ügyvezető, Galambos Transz Kft.
A mai nehéz gazdasági helyzetben csak a jóisten segítségével lehetünk sikeresek, ezért erkölcsi kötelességünk, hogy mi is így tegyünk a rászorulókkal.

A bál díszvendége, Vas megye korábbi rendőrfőkapitánya, az Országos Rendőr-főkapitányság jelenlegi rendészeti főigazgatója, Halmosi Zsolt volt.