Hírek

Mérnökszínház pályaválasztás előtt

2011. szeptember 15., 12:26

Színházi produkcióval ösztönzik a középiskolás fiatalokat arra, hogy a mérnöki pályát válasszák. A szakemberhiány pótlására hét innovációs ügynökség fogott össze. A fiatalok egy magyar fejlesztésen keresztül tekinthetnek be a szakma rejtelmeibe a Weöres Sándor Színházban.

Mérnökszínház pályaválasztás előtt

Ez a robogó az egyik főszereplője a Weöres Sándor Színház legújabb darabjának, amelyet ma délután először láthatott a közönség. 7 innovációs ügynökség és a színház összefogásával ugyanis megszületett a mérnökszínház, amely arra ösztönzi a középiskolás fiatalokat, hogy a mérnöki pályát válasszák.

Magyar Dániel - vezető, Pannon Novum Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség
Több nagy cég vezetője mondta, hogy gyakorlatilag az újabb beruházások, újabb fejlesztések vagy a magasabb hozzáaadott értékű munka: kutatás, termelés, ide hozott régióba, az leginkább azon múlik, hogy nem tudunk elég szakembert mérnököt műszaki végzettségű embert biztosítani

Jordán Tamás elmondása szerint ebben a produkcióban nagyban építettek a Szakmák Színháza sikerére. Ezért mindenképpen szeretnének még hasonló előadásokat készíteni a fiataloknak.

Jordán Tamás - igazgató, Weöres Sándor Színház
Néno címmel csinálnánk egy előadást, ami nagyon fergeteges lesz, mert szól srácokról, fiatalokról, lányokról fiúkról, nyílván történik velük egy csomó baleset és meg tudjuk mutatni, hogy hogyan kell elsősegélyt nyújtani

Az ősz folyamán a szombathelyi középiskolások is betekinthetnek a mérnöki szakma rejtelmeibe a Weöres Sándor Színház produkcióján keresztül.