MNB
MNB - 2

Hírek

Mesebolt Bábszínház: A gyáva kistigris

2012. március 29., 16:59

A bátorságot nem lehet megtanulni, vagy megvásárolni, magunkban kell megtalálni. Erre ösztönzi a gyermekeket a bábszínház legújabb darabja. Hanna Januszewska lengyel írónő meséjét a Színművészeti Egyetem negyedéves bábrendező hallgatója Kovács Petra Eszter állította színpadra. Ma tartották a premier előtti bemutatót.

Mesebolt Bábszínház: A gyáva kistigris

A mese főszereplője Petike a tigriskölyök, akitől édesapja elveszi a csíkjait a gyávasága miatt. A kistigris így elindul megkeresni a bátorságot. Útja során különböző kalandokba keveredik, míg végül hazatérve saját magában találja meg elveszettnek hitt bátorságát.

A fiatal rendező rengeteg játékkal, pontos történettervezéssel teremti meg Petike történetét. Ebben többen segítették a munkáját.

Kovács Petra Eszter rendező
"Boráros Szilárd a darab tervezője és egy gyerekfantázia által kreált világot próbáltunk ide a színpadra tenni. Mintha gyerekrajzokból indultunk volna ki és ez volt az alapvetése. Sok színes bábok, a dzsungel,. a félelem megjelenítése. Ezekre figyeltünk."

A színek mellett fontos volt a karakterek megtervezése is, hiszen az eredeti mese 50 éve született, így a csapat újabb figurákkal gazdagította a történetet.

Végh Ildikó dramaturg
"Kikerült belőle a Bátor Tigrisek Szövetsége. Erdetileg ők veszik el a csíkot Petitől, és helyette lett egy apafigura amitől azt gondoljuk, hogy több lett így a történet. Ugyanígy új figura benne a szentjánosbogár, illetve a paradicsommadár."

Mindezek mellett az eredeti mesében szereplő embereket is állatfigurákra cserélték a történetben. Az előadás hivatalos bemutatója  vasárnap 10 órakor lesz a Mesebolt Bábszínház kamaratermében. A darabról még többet megtudhatnak jövő heti Műhely című magazinunkból.