Hírek

Minden eddiginél több, 15 csapat vett részt a szombathelyi Hívásfogadó Központ idei főzőtalálkozóján

2021. szeptember 13., 14:01

A jó hangulatú családi napon személyesen is megismerhetik egymást mindazok, akik valamilyen módon segítenek a bajba jutottakon.

 

Minden eddiginél több, 15 csapat vett részt a szombathelyi Hívásfogadó Központ idei főzőtalálkozóján

"Önök, a hívásfogadó központokban dolgozó kollégáim, a mindennapok hősei."

Így köszöntötte a IV. Főzőtalálkozón résztvevőit Halmosi Zsolt, aki szeptembertől az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóságot vezeti, de korábban Szombathely rendőrkapitánya, és Vas megye rendőrfőkapitánya is volt, majd országos rendőrfőkapitány-helyettesként a két magyarországi hívásfogadó központ létrehozásának aktív közreműködője volt.

Halmosi Zsolt – főigazgató, Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság
„Több mint 35 millió segélyhívást fogadtak a kollégáim, és néhány kisebb problémától eltekintve, a rendszer kiválóan működik. Nem oly régen vendégül láttuk az amerikai segélyhívó vezetőjét, és azt mondta, hogy döbbenettel nézi, hogy milyen korszerű technológiát használnak Magyarországon a kollégáink.”

Negyedik alkalommal szervezett főzőtalálkozót a szombathelyi Hívásfogadó Központ.

Balázs Zsolt – vezető, Szombathelyi Hívásfogadó Központ
„Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a kollégák megismerjék egymást, hiszen a Szombathelyi Hívásfogadó Központban 5 műszak dolgozik folyamatos munkarendben, egymást váltva, így nincs lehetőség, hogy ott bent a munkaközi szünetekben találkozzanak, megismerjék egymást. És covid járványt követően fontos, hogy a közösségi kapcsolatok tovább épüljenek, gyarapodjanak.”

Idén 15 csapat ragadott főzőkanalat, rendőrök, katasztrófavédők, katonák mellett új versenyzőként csatlakozott például a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara, valamint az Áldozatsegítő Központ a Lelki Elsősegély Telefonszolgálattal közösen.

A mentőszolgálat szüreti csirkét készített gombával, borral, kapros galuskával. Kezdettől fogva részt vesznek a hívásfogadók rendezvényén.

Lórántfy Mária regionális igazgató, OMSZ
„Nagyon sokan ismerik egymást a két szervezet munkatársai közül. Fontos, hogy a telefonos kapcsolaton kívül a személyes találkozásra is lehetőség nyíljon.”

Rotyogott a csülkös babgulyás, a szilvalekváros marhapörkölt, de volt, aki inkább szilvásgombóccal készült.

Kondics-Faiszt Szabina – hívásfogadó, HIK 2. műszak
„Szándékosan gondoltuk, hogy ilyen jellegű ételt készítünk, mert tudtuk, hogy mindenki hússal készül. Ilyen vegán-szerűvel akartunk újítani, hátha sikerül és nyerni fogunk.”

A versenyt végül az 1. műszak nyerte egy különleges tortillával.

Bazsó Gábor – hívásfogadó, HIK 1. műszak
„Serpenyőben kell megsütni, és vegyes mexikói kínáló lesz bele, tépett húsok, színes salsa, savanyított hagyma, karamellizált hagyma, tejföl, méz, tehát kinek mi az ízlése.”

Második lett a 2-es műszak cigány lecsója.

Szetei Adél műszakvezető, HIK 5. műszak
„Káposzta, és csirkehús is kerül a lecsóba, és ehhez egy házilag készített punya elnevezésű cigány kenyér is készül.”

A főzőtalálkozó résztvevőit az ELTE Szökős Néptáncegyüttese is szórakoztatta, és a gyerekek sem unatkoztak, több játékos foglalkozáson vehettek részt.