Hírek

Mindenkit lenyomtak a vasi szkanderosok

2021. június 09., 15:09

Parádés eredményeket ért el az országos magyar bajnokságon a büki Dóró Team, amely összesen 31 éremmel tért haza a nemzeti döntőről. A  vasiak megnyerték az abszolút csapatversenyt is.

 

Mindenkit lenyomtak a vasi szkanderosok

Heti kétszer az Öntöde Sportcentrumban edz és gyakorol a büki szkandercsapat, a Dóró Team, amely évek óta a sportág elitjéhez tartozik Magyarországon. A vasiak a járványhelyzet miatt régóta nem tudtak versenyezni, de most hosszú felkészülés után egészen fantasztikusan szerepeltek az országos bajnokságon, melynek idén Halásztelek adott otthont. A Dóró Team összesen 31 érmet, közte öt magyar bajnoki címet szerzett a kétnapos viadalon.

Dóró Zsolt - csapatvezető, edző, Dóró Team
“Az abszolút magyar bajnoki csapatot is megnyertük. Megnyertük a férfi abszolút csapatot, a női abszolút csapatban harmadikok lettünk, a junior csapatban pedig másodikak lettünk.”

A Dóró Team legnagyobb ígérete a csapatvezető lánya, Dóró Jennyfer, aki az idei országos bajnokságon minden idők legfiatalabb magyar bajnoka lett. Mindössze 9 évesen a 12 évesek mezőnyében nyert bal kézzel.

Dóró Jennyfer - versenyző, Dóró Team
“Nem is akartam elhinni, hogy első lettem először, csak néztem. Aztán mondták, hogy még egyszer kell nyomnom és akkor első leszek. Utána ugyanúgy lenyomtam és nagyon boldog voltam, hogy első lettem.”

A Dóró Team másik magyar bajnoka még a konditeremben is feltűnő jelenség, a 180 kilogrammos Németh Lajos az abszolút férfi mezőny legjobbja lett, bal- és jobb kézzel is megnyerte az országos bajnokságot. A kiváló eredmény természetesen nem csak azon múlik, hogy ki mennyire erős fizikálisan.

Németh Lajos - versenyző, Dóró Team
“Nagyon sok múlik azon, hogy fejben az ember mennyire van összeszedve, illetve a technikán is. Dóró Zsolt az edzőm, ő nagyon jó technikai edző és erőnléti edző is, valamint sokat segít a mentális dolgokban is, hogy hogyan készüljek fel egy versenyre.”

A Dóró Team több versenyzője is kvalifikálta magát a világbajnokságra, amelyet szeptemberben rendeznek Grúziában.