Hírek

Mindössze néhány hónap alatt elkészült, és máris teltházzal működik a lukácsházi bölcsőde

2021. szeptember 08., 15:26

Ünnepélyesen felavatták az újabb csoportszobát és a kiszolgáló helyiségeket. Az intézmény a település 2014-ben megépült óvodájához hasonlóan térségi szerepet tölt be.

 

Mindössze néhány hónap alatt elkészült, és máris teltházzal működik a lukácsházi bölcsőde

A Gyöngyház óvodások jókedvű műsorával avatták fel Lukácsházán a bölcsődefejlesztés második ütemét. A Katica csoport három éve indult 12 kisgyermekkel, most a szintén Területfejlesztési Operatív Program pályázati támogatásával, 105 millió forintból elkészült a bővítés.

Horváthné Szilvágyi Beáta - intézményvezető, Lukácsházi Gyöngyház Óvoda, Bölcsőde és Konyha
Egy csoportszobánk volt, hozzá megépült az első periódusban a mosdó, a kiszolgáló helyiségek, a tálalókonyha, irodahelyiségek, tárolóhelyiségek, most pedig egy csoportszobával lettünk gazdagabbak, illetve az udvaron elkészült itt mögöttem egy udvari WC, ahová már pelenkáról leszokó gyermekeknek ad lehetőséget, hogy itt gyorsan, hamar elintézzék a kis dolgukat.

Mellé tárolóhelyiség is épült, az udvarra pedig számos új játék, és műanyag borítás került.

“A most induló bölcsődei csoportunk is teltházzal fog működni.”

26 kisgyermeket fogad a kibővített bölcsőde.

Arnhold Zsófia
„Dénes most fog bölcsődét kezdeni, kicsit később, a hónap végére kaptuk az ütemezést. Azért választottuk, mert a közelben lakunk alapvetően, de egy nagyon szép új, bölcsődei környezet, a már korábban meglévő csoport is nagyon szép, de az új létesítmény pedig csodálatos.”

Lukácsháza térségi összefogásának eredményeként a Gyöngyház óvoda már 100 fölötti gyermeklétszámmal működik. A környék településeiről szívesen hozzák a kicsiket a szülők.

Virág János – polgármester, Lukácsháza
„A gyermekek nem csak Lukácsházáról és Gyöngyösfaluból jönnek ebbe az intézménybe, és az óvodába, hanem a környező településekről is: Pusztacsóból, Nemescsóból, Kőszegpatyról, Kőszegdoroszlóból, Kőszegszerdahelyről, Cákról és természetesen Gyöngyösfaluból is, és én ezt képviselem, hogy legyen egy központi helyen mindenki számára megfelelő megoldás.”

Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője szólt arról, hogy az elmúlt években több százmillió forintos támogatás jutott Lukácsházára. A település 2019-ben pályázott bölcsődebővítésre.

Kondora Bálint – alelnök, Vas Megyei Közgyűlés
„Addig fogjuk a bölcsődét bővíteni, amíg szükséges. Ha 36 fős bölcsődére van igény, akkor a következő TOP-ból ezt hajlandóak vagyunk támogatni.”

A munka tavaly decemberben kezdődött, most pedig már birtokba is vehetik a kicsik a színes és korszerű Méhecske csoport helyiségeit.