Hírek

Minősített Könyvtár címet kapott a Savaria Egyetemi Központ Könyvtár és Levéltára

2014. január 29., 16:42

Az elismerés 5 évig jogosít a kitüntető cím viselésére. A három éve alapított díjat idén a szombathelyivel együtt három bibliotéka vehette át.

Minősített Könyvtár címet kapott a Savaria Egyetemi Központ Könyvtár és Levéltára

Ezek a díjak, elismerések, oklevelek a Savaria Egyetemi Központ könyvtárának munkáját dicsérik az elmúlt évekből. A legújabb pedig a Minősített Könyvtár elismerés, amit a Magyar Kultúra Napja alkalmából vehetett át az intézmény vezetője. A kitüntető cím az egész egyetemi központnak rangot ad – hangzott el az elismerésről szóló tájékoztatón.

Horváthné Molnár Katalin – elnök-rektorhelyettes, SEK
„Ők és mi, azaz az oktatás és a mellette levő, a munkát segítő könyvtárosi csapat, együtt dolgozunk és azért is mondom, hogy ez a minőség ez nagyon remélem, hogy mindenki számára nyilvánvaló, hogy egyrészt a könyvárt illeti, de illeti Savaria Egyetemi Központot, az itt dolgozókat és természetesen az itt tanuló hallgatókat.”

Összesen 15-en dolgoznak a SEK könyvtárában, az ő munkájukat ismeri el a minősítés.

Keszeiné Barki Katalin – igazgató, NYME SEK Könyvtár és Levéltár
„Tudvalevő, hogy ez a cím összesen 5 évig mutatja meg egy könyvtár teljesítését, az elkövetkezendő időszakban ugyanezzel a tevékenységgel, ugyanezzel a habitussal, lendülettel a szolgáltatások fejlesztésével, a minőség fenntartásával kell ahhoz dolgozunk, hogy 5 év múlva megméretve ismét a címhez juthassunk.”

Az intézmény maga pályázott a címre, amihez meghatározott szempontokat kellett teljesíteni, például nyitni a digitális, elektronikus szolgáltatások felé. Az elismerés mutatja, hogy  ezt is maradéktalanul teljesíti a Savaria Egyetemi Központ könyvtára.