MNB
MNB - 2

Hírek

Muravidéki együttműködés

2023. március 24., 21:44

A Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség Tanácsa és Vas Vármegye Közgyűlése 1987 óta szoros együttműködést ápol a Szlovéniában élő muravidéki magyarság kulturális életének támogatása érdekében. Az elmúlt három évtizedben ezt évente meg is erősítik az adott esztendőre szóló együttműködési megállapodással, amit idén Felsőszölnökön a Szlovén Mintagazdaságban írtak alá.

Muravidéki együttműködés

Orban Dušan a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség Tanácsának elnöke méltatta azt az együttműködést, melyet már három évtizede minden évben megerősítenek Vas Vármegye Közgyűlésével. Az ez évre szóló dokumentumot Majthényi Lászlóval közösen írták alá Felsőszölnökön, a Szlovén Mintagazdaságban.

Majthényi László elnök, Vas Vármegye Közgyűlése
A muravidéki magyarság programjait az együttműködés alapján a lendvai székhelyű Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet koordinálja és szervezi.

Soós Mihály igazgató, Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet
A muravidéki magyar önkormányzatok és Vas vármegye közel 40 éve már, 1987 óta jó kapcsolatokat ápol a muravidéki magyarság kulturális tevékenységének támogatására, az utóbbi 30 évben pedig ezt hivatalos dokumentumban is megerősítik évről-évre.