Újévi Operettgála
Vackor karácsonya

Hírek

Műszaki átadás az új belgyógyászati tömbben

2014. október 09., 14:37

15 hónapnyi építkezés után a kivitelező átadta az új, korszerű belgyógyászati tömb kulcsát a Markusovszky Kórháznak. Már csak a bútorokat és a műszereket kell beszerelni a 340 ágyas épületbe.

Műszaki átadás az új belgyógyászati tömbben

A három évtizede épült kékcsempés épület helyén, 12 ezer négyzetméteren épült fel az új, hatszintes belgyógyászati tömb. Régóta húzódó probléma oldódott meg, mivel a korábbi épület a betegeknek és az orvosoknak egyaránt számos nehézséget okozott.

Nagy Lajos- főigazgató, Markusovszky Kórház
„Háromágyas a maximum, a régi épületben az volt a legjobb állapotú szoba. Minden szobához külön vizesblokk van, azt gondolom, hogy a betegek itt tényleg méltó körülmények között fognak tudni gyógyulni”

A szerkezet megépítéséhez száz tonna betonacélt, valamint 6 és fél ezer m3 betont használtak fel. Ezt követően helyezték be a homlokzati ablakokat, szigetelték a tetőt, és végezték el a belső munkálatokat. Nem ez az egyetlen fejlesztés a kórházban. Szeptemberben adták át a felújított műtőblokkot, előtte pedig műszakilag és informatikailag korszerűsítették a Perinatális Intenzív Centrumot.

Hende Csaba honvédelmi miniszter, országgyűlési képviselő
„Több mint 12 milliárd forint az az összeg, amelyet a mögöttünk hagyott négy évben Magyarország kormánya a Markusovszky Kórház fejlesztésére költött. Több mint 12 ezer millió forintot, és ebből a fele körülbelül az a belgyógyászati tömb, aminek a műszaki átadása ma zajlott”

Hét osztály kap majd helyet az új épületegyüttesben, és itt alakították ki a központi betegirányító egységet is.

Puskás Tivadar - polgármester
„Természetesen ha ilyen körülményeket találnak, mint ez, az itteni épületben látható, ami a 21. század igényeinek és nívójának megfelelő, akkor ott sokkal könyebb dolgozni”

A bútor- és műszerbeszerelés, majd a próbaüzem után várhatóan év végén költözhetnek be az orvosok és a betegek az új belgyógyászati tömbbe.