MNB - 2
MNB

Hírek

Nagy érdeklődés és rekordszámú nevezés mellett rendezték meg a Fő téri streetball bajnokságot

2023. június 06., 20:00

Nagy érdeklődés és rekordszámú nevezés mellett rendezték meg hétvégén a Fő téri streetball bajnokságot az Ébredj Szombathely programsorozat egyik állomásaként. Az amatőrök mellett több egykori és jelenlegi élvonalbeli kosárlabdázó is játszott.

Nagy érdeklődés és rekordszámú nevezés mellett rendezték meg a Fő téri streetball bajnokságot

Vas vármegyében sikersportágnak számít a kosárlabda, hiszen a Falco bajnoki címmel és kupagyőzelmmel zárta az idényt, míg az Egis Körmend bronzérmet szerzett a legutóbbi szezonban. Talán ennek is köszönhető a hatalmas érdeklődés, ami az Ébredj Szombathely programsorozat streetball bajnokságát kísérte. Rekordszámban neveztek a csapatok.

Nemény András - polgármester
- Az első hivatalos streetball itt Szombathelyen. Tavaly rendeztünk egyet, akkor nagyon sikeres volt 32 csapattal, most 64 csapat jelentkezett. Látszik, hogy Szombathelyen a kosárlabda egy igazi sikersportág és egyrészt van egy fantasztikus NB I-es csapatunk, amely bajnok lett, s van egy csomó kosár-szerető ember, akinek meg a lehetősége - azon kívül, hogy jó pályáink vannak - ilyen lehetősége is megvan, hogy kosarazzon.

A rendezvényen sok ismerős játékossal is lehetett találkozni. Durázi Krisztofer a Falco egykori, a Körmend jelenlegi játékosa; a szombathelyi legenda, Kálmán László is mezt húzott, de a friss bajnok és kupagyőztes csapat több tagjával volt lehetőség beszélgetni, fotót készíteni. 

Sövegjártó Ábel - játékos, Falco-Vulcano Energia KC Szombathely
- Hát a kosárlabda, az kosárlabda szerintem, tök mindegy, hogy milyenek a szabályok. Egy labda van, a kosárba kell beledobni, úgyhogy ezt is ugyanúgy élvezem, attól függetlenül, hogy Én nem szoktam annyira játszani. De tényleg nagy öröm látni, hogy ennyi ember kilátogatott és megmérettetik magukat. S jó látni, hogy ennyire szívén viseli a város, meg szerintem az egész ország ezt a sportot.

A streetball bajnokságon valamennyi kategóriában indultak csapatok, ugyanakkor akadtak kísérőprogramok is. Bárki nevezhetett a dobóversenyre, a résztvevők először egy selejtezőkörben bizonyítottak. A napot színesítette egy airtrick show is, de a fő szenzációt mégis a bajnokságon induló csapatok jelentették. Többen ugyanis a Vas vármegyei bajnokságban is indultak, így ismerős ellenfelekként köszöntötték egymást a pályán. Az Ébredj Szombathely rendezvénysorozat következő eseménye július 8-án a Vasi Vasember triatlonverseny lesz, de szerveznek SUP-, akadály- és futóversenyt, valamint kispályás labdarúgó tornát is.