Hírek

Nagy érdeklődés kísérte az ELTE Savaria Egyetemi Központ nyílt napját

2019. december 06., 14:12

Hiány van német tanárból, de a természettudományi szakos oktatókért is sorban állnak már most az iskolák, Így biztos állás, és pár éven belül kiemelkedő fizetés is kecsegteti az ezt a pályát választókat. Rendkívüli érdeklődés kísérte az ELTE Savaria Egyetemi Központ pénteki nyílt napját. Az intézmény több új szakot is indít a következő tanévtől.

Nagy érdeklődés kísérte az ELTE Savaria Egyetemi Központ nyílt napját

Zsúfolásig megtelt az ELTE Savaria Egyetemi Központ díszterme, sőt az aulában is álltak a nyílt napra érkezett fiatalok. Az információkat kivetítőn és a közösségi oldalon is követhették. Tájékoztatást kaphattak a felvételi szabályok változásáról, és a diákhitel lehetőségekről is az ELTE szombathelyi képzésein túl.

Németh István – koordinációs rektorhelyettes, ELTE SEK
„Minden évben új szakokat hoztunk be 0.56 idén a legfontosabb hozzáadott érték a német tanár képzés általános és középiskolai szinten, duális turizmus, vendéglátás, ami egy abszolút piacorientált szak, de megjelent mindemellett a pénzügy és számvitel szakunk is.”

A következő tanévtől meghirdetik Szombathelyen a pszichológiai alapképzést is, ez hiánypótló szerepet tölt be Nyugat-Magyarországon.

Pachner Orsolya – szombathelyi koordinátor,  ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kara
„Nem intercity professzorok lesznek, tehát nem a budapesti kollégák fognak leutazgatni, hanem olyan helyi kollégákat kerestünk, akik oktatói és kutatói tapasztalatokkal rendelkeznek, és emellett egy nagyon fontos erőssége lesz a szombathelyi képzésnek, hogy mindannyian dolgoztak vagy dolgoznak terepen is pszichológusként.

Az érdeklődők élménytúrán vehettek részt, az egyetem hallgatóinak vezetésével megismerhették az oktatás részleteit.

Gergácz Mira
„Most már tudom, hogy mit szeretnék tanulni. A gazdaság és menedzsment. Hasznos volt.”

Pálmai Petra
„Én a szombathelyi Orlay iskolában tanulok, és azért jöttem, hogy megnézzem a turizmus-vendéglátás kart. Nagyon érdekel, és ide szeretnék jelentkezni.”

Bősze Bence
„Mindenféleképp a gépészmérnök iránt érdeklődtem, és a programtervező informatikus. Azonban a gépész olyan szempontból tűnik jobbnak, hogy az ösztöndíj, és a 6-féle cég ajánlata nekem nagyon tetszik.”

A nyílt nap célja volt az is, hogy a fiatalok megismerhessék azokat a képzési lehetőségeket, amelyekért már nem kell más régióba utazniuk, ott tanulhassanak, ahol aztán munkát is vállalhatnak. A programot nagyszabású hallgató show zárta énekkel, tánccal, értékes nyereményekkel.