MNB - 2
MNB

Hírek

Nagy sikerrel debütált a Madarak voltunk

2013. január 07., 15:46

Vasárnap délelőtt mutatták be az MMIK-ban a Mesebolt Bábszínház legújabb alkotását, a Madarak voltunk című darabot. Kovács Géza rendezése négy kismesét ölel fel, szól a szülőföldhöz való kötődésről, szerelemről, barátságról.

Nagy sikerrel debütált a Madarak voltunk

Egy kis borsodi faluban, Bódvalenkén cigány képzőművészek által készített freskók díszítik a házak falait. Kovács Géza, a Mesebolt Bábszínház igazgatója ott találkozott először a Madarak voltunk című cigány eredetmítosz képi feldolgozásával. Ez adott inspirációt az új darabhoz is.

Galuska László író
"Ez egy hosszú és közös munka volt a rendezővel, Kovács Gézával, gyakorlatilag nagyon sok megbeszéléssel, összeüléssel, átírással. A darabok írása általában team munka a rendezővel, akinek az elképzelései szerint alakul a darab. Ez nagyon gyorsan készen lett, mert könnyű kézzel írtam, és úgy tűnik sikerült eltalálnom a rendező elképzeléseit."

A darab Gergőce és Máriskó életét mutatja be a gyermek-, az ifjú, a felnőtt-, és az öregkoron keresztül.

A kalandokban bővelkedő életút mindig ugyanoda kanyarodik vissza, a szülőföldre.

Kovács Géza rendező, Mesebolt Bábszínház
"Szól a barátságról, az emlékekről, a tájról, ahol születünk, a tájban megfogant mesékről, tehát egy nagyon összetett üzenete van. Megpróbáltuk ezt úgy összefoglalni, hogy ez a kicsi gyermekeknek is megfelelő legyen és a nagyobbaknak is".

A kicsi térben a színészeknek nem csak szerepből szerepbe kell átlépniük, de ők szólaltatják meg harmonikán, hegedűn, gitáron, fuvolán, ütős hangszereken keresztül Lázár Zsigmond fülbemászó zenéjét is.