Hírek

Napközis alkotótábort rendeznek a Kámoni Arborétum látogatóközpontjában

2012. július 10., 17:43

Olyan gyerekeket és felnőtteket várnak, akik szívesen megismerkednének a képzőművészet alapjaival, a festészet legjellemzőbb technikáival. A tábor első napján kiállítás nyílt a 12 legszebb magyar vershez készült grafikákból.

Napközis alkotótábort rendeznek a Kámoni Arborétum látogatóközpontjában

"Nézd, olyan vízszerű hatása van, látod?"

Kőre, fakéregre, tobozra, terményekre festenek a gyerekek az alkotótáborban. Ezeket mind az első napon gyűjtötték össze az arborétumban. Angie kedvenc színe a kék, ezt használja legtöbbször.

Angie Abd Elghani
"Csináltam dióból egy sünit, ebből egy teknőst, ebből meg jeget fogok csinálni."

Minden nap más foglalkozásokon vehetnek részt a gyerekek. Lesz mandalafestés, zenés program, és különböző firkatechnikákat is kipróbálhatnak. A fantázia és kreativitás felélesztése mellett a finommotoros kézmozgásokat is észrevétlenül, játékosan tanulják.

Németh Rita - rajztanár
"Lazább játékokat csinálunk, tanulást segítő feladatokkal a különböző agyféltekék működését segítjük."

A nagyobbak a szabadban rajzolják a fákat, bokrokat, virágokat. Perspektíváról, színekről, formákról, arányokról tanulnak. A foglalkozásokat Masszi Ferenc grafikus vezeti, akinek műveiből kiállítás is nyílt a látogatóközpontban. A 12 legszebb magyar vershez készített illusztrációkat.

Masszi Ferenc - grafikus
"Először csináltam ceruzavázlatot, aztán festettem is, végül lett ez a linómetszet-cinkmarásos vegyes technika, ezzel kezdtem foglalkozni."

Ez a kép Vörösmarty: A vén cigány című versét illusztrálja.

"Itt egy fej látszik .... halmaza."

A verseskötet ősszel, egy finnugor konferenciára jelenik meg. A költeményeket nyolc nyelvre fordítják le, ezt kapják ajándéka a résztvevők.