MNB - 2
MNB

Hírek

Napüdvözlő jógaóra a Fő téren

2020. június 22., 13:01

A jóga világnapja alkalmából vasárnap reggel 8 órakor hangszerek kíséretében a Fő téren  “Napüdvözlő” jógaórát tartottak.

Napüdvözlő jógaóra a Fő téren

Sopár-Kosztolánczi Éva - alternatív mozgás- és masszázsterapeuta
“Bemelegítéssel fogunk kezdeni, ezt követi majd a napüdvözlet  gyakorlatsor, ami egy 12 gyakorlatból álló komplex gyakorlatsor,ezt fogjuk majd gyakorolni, illetve levezetőként jóga flow-t fogunk még lebonyolítani.”

130-an jelezték, a részvételt, de a rossz idő sokakat eltántorított.

A merészek egy igazán emlékezetes jógaórán vehettek részt, melyet hangtál, esőbo és sok más, a természet hangjaira emlékeztető hangszer kísért.

Horváth Gabriella - természetgyógyász
“Ezek nagyon lazító hangok, tehát ezek nagyon jók, bár a hangszerek között vannak olyanok, aminek erősebb hatása van, amik élesebb, hangosabb hangok, ezeket hangfürdőnél szoktuk használni.  ”

A jógának életkortól függetlenül sok pozitív élettani hatása van, fizikálisan és mentálisan egyaránt. A villámcsődület résztvevői remélik, hogy hagyományt teremtenek a közös jógázással.

Orosz Anna
“Azért tartom fontosnak, hogy népszerűsítsük a jógát itt Szombathelyen. Én mindig annyira irigyeltem a pestieket, hogy ott minden hónapban van egy ilyen flah mob nyáron, hogy végre Szombathelyen is történik valami.”

A legkisebb jógások 6 évesek voltak, akik otthon és az ovijóga keretében sajátították el eddigi tudásukat.