Hírek

Négy Dobó SE érem a nemzetközi utánpótlás versenyről

2013. június 12., 19:13

Gyurátz Réka és Halász Bence két-két érmet gyűjtött be a cseh-magyar-szlovák U18-as válogatott atlétikai viadalon. A Dobó SE mindkét sportolója a kalapácsvetés és a diszkoszvetés versenyei után  állhatott fel a dobogóra.

Négy Dobó SE érem a nemzetközi utánpótlás versenyről

Hetek óta kitűnő eredményeket  ér el  Gyurátz Réka. A Dobó SE sportolója a csehországi  Hradec Královéban rendezett U18-as válogatott viadalon is kitett magáért: a női kalapácsvetést 73,08 méteres dobással megnyerte, míg a diszkoszvetésben 41,67 méterrel a második helyen végzett. Remélhetőleg remek formája kitart a júliusi ifjúsági világbajnokságig.

Gyurátz Réka atléta, Dobó SE
“Nagyon örülök és elégedett vagyok ezekkel az eredményekkel. Az utolsó két hétben sokat edzettünk és az országos bajnokság előtt fogunk majd csak pihenni. Addig kemény edzések várnak ránk. A világbajnokságon így egy jó formát fogok hozni és ott talán még ennél is nagyobbat fogok dobni.”

Halász Bence a válogatott versenyen két aranyérmet gyűjtött be: a kalapácsvetésben és a diszkoszvetésben is az első helyen végzett. Előbbit 75,80, míg utóbbit 56,70 méterrel nyerte meg. A szombathelyi sportoló mindkét szerrel nemzetközileg is figyelemreméltó teljesítményre képes.

Halász Bence atléta, Dobó SE
“Minden edzésen dobok mindkét számot és még súlyt is szoktam lökni. Minden másnap. Ez a jó felkészülés, hogy mindig dobok ezekkel a szerekkel. Ez nagyban hozzájárul a sikerekhez.”

Németh Zsolt és Németh László két  tanítványának idén egyértelműen a júliusi donyecki ifjúsági világbajnokság lesz a fő versenye. Gyurátz Réka kalapácsvetésben, míg Halász Bence kalapácsvetésben és diszkoszvetésben is jó eredményre lehet képes Ukrajnában.