Hírek

Nem marad el a városi gyermeknap, csak a virtuális térbe költözik

2020. május 25., 22:42

Az Agora szervezésében május 31-én minden órában egy-egy jellegzetes program várja majd az érdeklődőket a kulturális központ Facebook-oldalán.

Nem marad el a városi gyermeknap, csak a virtuális térbe költözik

Kiss Andrea - igazgatóhelyettes, Agora
“Ezt úgy képzeltük el, hogy egy-egy programegységünk, amelyeken eddig részt vettek a gyerekek a szülőkkel együtt, legyen az akár egy kézműves foglalkoztató vagy társasjáték, egy bábszínházi előadás vagy akár A dal a miénk junior program, amit a múlt évben próbáltunk ki először. Megjelenik minden órában egy-egy kis videó, ezek természetesen mind-mind olyan érdekességeket, vagy a gyereknaphoz kötődő programokat adnak, amelyeket máskülönben egy gyönyörű időben itt, a sportház előtt játszhatnánk.”

A Mesebolt Bábszínház is csatlakozott a kecskeméti bábos társulat kezdeményezéséhez, amely egésznapos online előadássorozattal várja majd a gyerekeket. A reggel fél kilenctől este 9 óráig tartó program színes kínálatában minden korosztályra gondolnak, hiszen a legkisebbeket és szüleiket babaelőadásra hívják, az ovisokat és iskolásokat pedig népmesékkel, klasszikusok történetekkel és vásári játékokkal lepik meg. Valamennyi előadást az ország 13 bábszínháza egyszerre közvetíti majd a legnagyobb közösségi oldalon.

Kovács Géza - igazgató, Mesebolt Bábszínház
“Egy nagy bábszínházi összefogás, aminek mi is a részesei vagyunk. Az égigérő fa című előadásunkat töltjük fe, egy Kormos István mese. Ez egy régebbi nagyon sikeres előadásunk, klasszikus népmesefeldolgozás, amiben tökéletesen megfogalmazódika  jelmondatunk, az értékmentés. Egy hagyományos, archaikus meseforma egy nem hagyományos feldolgozásban, de klasszikus bábtechnikákat, népi alakosokodó formákat behozva, de megújítva ezeket, a formákat. Talán ezért is egy örökérvényű előadás.”

A megyei horgászszövetség is gondol a gyerekekre, ajándék területi horgászjegyet kaphatnak, amit május utolsó hetében tölthetnek le a szövetség honlapjáról, és május utolsó vasárnapján szülői felügyelet mellett ingyen pecázhatnak a vasi vizeken.