Hírek

Nem rendeződött a Szombathelyi Haladás helyzete

2023. december 21., 12:11

Nem rendeződött a Szombathelyi Haladás helyzete. Szerda délutánra hívott össze taggyűlést a tulajdonosi kör, hogy orvosolják a csapatot sújtó nehézséget. Ügyrendi ok miatt azonban csak informális egyeztetést tartottak, így továbbra sem rendeződött a több mint 100 éves klub helyzete.

Nem rendeződött a Szombathelyi Haladás helyzete

Továbbra sem rendeződött a Szombathelyi Haladás együttesének helyzete. Mint ismert, a vasi zöld-fehér klub gazdaságilag instabil, ennek eredményeként a csapat játékosai, valamint a szakmai stáb sem kapott fizetést szeptember óta. Nemcsak a férfi, de a női szakágat is érinti ez a krízis, feléjük ugyancsak elmaradások vannak.

A helyzetet orvosolandó, szerda délután a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. tulajdonosai közgyűlést tartottak. A megoldás azonban elmaradt, hiszen ügyrendi ok miatt csak informális egyeztetést tartottak.

A klub hivatalos oldalán megjelent tájékoztatás szerint a tulajdonosok meghallgatták az ügyvezetők és a Felügyelő Bizottság beszámolóját. Ebből kiderült, hogy a tervezett reklámbevétel elmaradása okozta a pénzügyi hiányt.

Homlok Zsolt, a klub többségi tulajdonosa kihangsúlyozta, hogy már egy évtizede aktívan részt vesz a klub életében, a felmerülő gondokat mindig orvosolni tudta és így tesz a jövőben is.

Formálisan lemondott tisztségéről Séllei Árpád ügyvezető, azonban mivel nem tartották meg a taggyűlést, így ezt csak januárban fogadhatják el.

Czeglédy Csaba független önkormányzati képviselő közösségi oldalán tette közzé, hogy információi szerint karácsonyig egy havi bért rendezni fog a többségi tulajdonos. Kiegészítette azzal, ha belátható időn belül nem kapnak fizetést a labdarúgók, annak súlyos következményei lesznek. Időközben Derekas Zoltán is élt a lehetőséggel és felbontotta szerződését a vasi klubbal, így Lucas Simut és Doktorics Áron után a harmadik labdarúgó távozik a Rohonci útról.