Hírek

Nemzetközi erőpróbán is részt vettek nyáron a SzoSI görkorcsolya szakosztályának tagjai

2023. szeptember 15., 20:08

Több nemzetközi erőpróbán is részt vettek nyáron a Szombathelyi Sportiskola görkorcsolya szakosztályának tagjai. Tóth Attila tanítványai számára azonban a legnagyobb kihívás most hétvégén következik. Tatabányán rendezik az országos bajnokságot, ahol több futamban is esélyesek a szombathelyi görkorcsolyázók.

Nemzetközi erőpróbán is részt vettek nyáron a SzoSI görkorcsolya szakosztályának tagjai

Keményen dolgoznak a Szombathelyi Sportiskola görkorcsolya szakosztályának versenyzői. Több verseny lebonyolítását is vállalta az egyesület, amelyek kiváló kapcsolatteremtési lehetőséget is nyújtottak a vasi klub számára. Ugyanakkor ez a nyár minden szempontból vízválasztó volt a csapat életében, hiszen alaposan megfiatalodott a keret, többen is magasabb korcsoportban bizonyítottak a versenyek során. Nyáron Boros Flóra, Szabó Laura és Szélinger Benjamin a magyar válogatott kötelékében vett részt a European Challenge-en és a felnőttek Európa-bajnokságán. A fiatalok remekeltek, így joggal reménykedik a vasi klub szakosztályvezetője, hogy a hétvégén Tatabányán megrendezendő erőfelmérőn is helytállnak a tanítványai.

Tóth Attila - szakosztályvezető, Szombathelyi Sportiskola

Ott lesz a felnőtt országos bajnoksága, mi úgy néz ki tulajdonképpen, hogy a kadet korosztálytól, tehát a 2010-től felfelé, idősebbek felé összevontan fognak versenyezni a magyar versenyzők. Elég szép számmal fogunk indulni a csapatból, reménykedem minél több éremben.

A szombathelyi egyesület versenyzői több korcsoportban és távon is esélyesként állhatnak a rajtrácsra. A tatabányai országos bajnokság utolsó kiemelt versenyként szerepel a sportiskola naptárában. Ezt követően rövid pihenő következik, majd alapozással és a jeges szezon kezdetével folytatódik a program.