Hírek

Nemzetközi könyvajándék nap

2023. február 14., 21:22

A Nemzetközi könyvajándék nap számos meglepetést tartogatott Szombathelyen azok számára, akik olvasni és rejtvényt fejteni egyaránt szeretnek. A Hunyadi úti fiókkönyvtárban délelőtt 10 és este 6 óra között volt elérhető a polcokra rejtett irodalom.

Nemzetközi könyvajándék nap

Az újságos polcra nem hanyagságból került könyv a a Berzsenyi Dániel könyvtár Hunyadi úti fiók-könyvtárában. Ez is a könyves vakrandi része volt.

Horváthné Bartók Lucia - könyvtáros asszisztens

“Be vannak csomagolva ezek a könyvek, és beraktuk a különböző helyekre a könyvtárba, tehát a polcokra, az asztalra, és akkor pár szóval rá van írva, hogy mit tartalmaz a könyv, és abból ki tudja az olvasó deríteni, hogy mit tartalmaz.”

A figyelmes érdeklődő akár az egyik helyi buszjáraton, akár egy Fő téri padon ülve is találkozhatott elrejtett olvasnivalóval. Minden kiadvány csomagoló papírján csupán néhány szó tájékoztatta a látogatókat egy-egy könyv tartalmát illetően.
Már több éves hagyomány, hogy a Berzsenyi Dániel könyvtár csatlakozik a Nemzetközi könyvajándéknaphoz, elsősorban azzal a céllal, hogy felnőtt és gyermek egyaránt átélhesse mind az olvasás, mind a játék örömeit. Ennek megfelelően a kínálat rendkívül sokszínű: gyermek- és ifjúsági könyvek, tudományos témájú kiadványok vagy éppen romantikus regények egyaránt szerepeltek az alkalmi kínálatban.