Hírek

Nemzetközi mezőnyt vonultatott fel a 12. Tóth Géza súlyemelő-emlékverseny

2023. március 15., 18:54

A hazai színeket képviselő Haladás VSE kilenc sportolót indított az erőpróbán, a nap végén valamennyiük nyakába érmet akasztottak.

Nemzetközi mezőnyt vonultatott fel a 12. Tóth Géza súlyemelő-emlékverseny

A Savaria Kupa az ország egyik legrégebbi súlyemelő erőpróbája, amely már 12. alkalommal Tóth Géza-emlékversenyként szerepel a naptárban. A Magyar Súlyemelő Szövetség, a szombathelyi önkormányzat, a Haladás VSE és a Pannonsport Kft. által szervezett rendezvényre határon túlról is érkeztek sportolók. A több, mint hatvan résztvevő számára kiváló erőfelmérő volt ez a közelgő nemzetközi viadalok előtt.

Márkus Erzsébet - szakosztályvezető, Haladás VSE
- Gyakorlatilag kilenc versenyzővel nevezett a Haladás VSE súlyemelő szakosztálya. Próbálunk minél jobban megfelelni a verseny színvonalának, illetve hogy a versenyzőink is jól szerepeljenek. Én úgy gondolom, hogy az előkészületek nagyon jól sikerültek és eddig minden gördülékenyen halad.

A Haladás VSE súlyemelői kemény felkészülést követően bizonyítottak hazai környezetben. Az utánpótlás-versenyzők közül többen egyéni csúcsokkal örvendeztették meg a nézőket. Dobogóra állt az ifjúsági mezőnyben induló Hegedűs Milán is, akit lebetegedett ugyan a felkészülés során, de az elért eredménye így is bizakodásra ad okot.

Hegedűs Milán - versenyző, Haladás VSE
- Kis betegség hátráltatott, két hétig beteg voltam, akkor nem nagyon tudtam edzeni, de szerintem kihoztam magamból a legtöbbet most.

Az emlékverseny kétségtelenül Gyürüs Barbarának sikerült a legjobban, akit a 2022-es évben több sérülés is hátráltatott. Idén viszont szárnyal a súlyemelő: toronymagasan megnyerte súlycsoportját, valamint a legjobb szombathelyi felnőtt női versenyző díját is elhódította. 193 kilogrammos összteljesítményével pedig indulási jogot szerzett a felnőtt súlyemelő Európa-bajnokságra.