Hírek

Nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező, rutinos jobbszélsőt igazolt az SZKKA

2021. október 20., 14:45

Ekaterina Lubianaia a szezon végéig szóló megállapodást kötött a vasi alakulattal.

 

Nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező, rutinos jobbszélsőt igazolt az SZKKA

A Vasas felett aratott fényes siker, majd kisebb szünet után folytatódik a női élvonalbeli kézilabda-bajnokság. A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia a többszörös Bajnokok Ligája győztes Győri Audi ETO KC otthonában lép pályára szerda este. A csapatot érintő sérüléshullám miatt új játékost szerződtetett a vasi együttes. A 32 éves Ekaterina Lubianaia személyében egy nemzetközi tapasztalatokkal felvértezett kézilabdázóval erősödött az SZKKA kerete. A jobb szélen bevethető játékos korábban megfordult Macedóniában, Fehéroroszországban, Svédországban, a legutóbbi idényt pedig Törökországban töltötte. Pődör Zoltán, a klub ügyvezető igazgatója nagyon bizakodó a játékos megszerzését illetően.

Pődör Zoltán - ügyvezető igazgató, Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia
“A magyar bajnokság az mindenkinek egy nagyon népszerű, nagyon vonzó bajnokság, ami egy nagyon magas szintű bajnokság, ahol tud fejlődni egy játékos és bízom benne, hogy ő fejlődésben és általa a csapat is tovább tud lépni. S olyan poszton is ütőképes tudunk lenni, s látjuk azokat a mérkőzéseket, amiket ugye az elmúlt időben játszottunk, a nagyobb csapatok ellen is meg tudtuk mutatni azt, hogy milyen csapat vagyunk. Bízom abban, hogy az Ő érkezésével ezeket a kétes mérkőzéseket is át lehet fordítani a mi javunkra.

Ekaterina Lubianaia a szezon végéig szóló megállapodást írt alá az SZKKA-val és elmondta, hogy nagyon várja már a bemutatkozás lehetőségét, valamint szeretne jó játékkal hozzájárulni ahhoz, hogy a csapat elérje a szezon elején megfogalmazott célkitűzéseket. A sajtótájékoztatón elhangzott, távozó is akad Aneja Beganovic személyében. A nyáron szerződtetett szlovén válogatott beállós közös megegyezéssel megy el Szombathelyről.