Hírek

Népes mezőnnyel szerepel a Szombathelyi Dobó SE a németországi Európa-bajnokságon

2022. augusztus 16., 18:58

Gyurátz Réka, Rába Dániel, Pars Krisztián és Halász Bence személyében fiatal és tapasztalt kalapácsvetők sikeréért is szoríthatnak a vasi sportbarátok.

 

Népes mezőnnyel szerepel a Szombathelyi Dobó SE a németországi Európa-bajnokságon

Sűrű a menetrend a Szombathelyi Dobó SE versenyzői számára, akik a héten zajló atlétikai Európa-bajnokságon vesznek részt népes kontingenssel. A kontinensviadalnak ezúttal München ad otthont, és csak a legjobb nehézatléták állhatnak dobókörbe. A szombathelyi kalapácsvetés történetében az 1998-as Európa-bajnokság volt kiemelkedő, akkor három versenyzőt delegált a vasi egyesület. Ezúttal viszont négyen is megmérettetik magukat: a hölgyeknél Gyurátz Réka, míg a férfiak mezőnyében Rába Dániel, az olimpiai bajnok, kétszeres EB-aranyérmes és ötödik kontinens tornájára készülő Pars Krisztián, valamint a júliusban világbajnoki ötödik helyet szerző Halász Bence bizonyíthat. Az eredményes felkészülés után a hét első napján már Németországban készült a vasi különítmény. Németh Zsolt nagy reményeket fűz a szombathelyi versenyzők szerepléséhez.

Németh Zsolt - edző, Szombathelyi Dobó SE
Én úgy gondolom, hogy Halász Bencétől, Gyurátz Rékától elvárható, hogy az első nyolcba be tudjon kerülni. Rába Daninak és Pars Krisztiánnak pedig a legjobb tizenkettőbe kerülés lehet a kitűzött cél.

A legnagyobb siker kapujában a világbajnokságon remekül szereplő Halász Bence áll. A nehézatléta szeretne ismét 80 méter feletti eredménnyel zárni, amely akár egyéni csúcsjavítást is jelenthet.

Halász Bence - nehézatléta, Szombathelyi Dobó SE
A célokról nem nagyon szeretek mostanában beszélni, amit el tudok mondani az az, hogy ismét szeretnék 80 méter fölötti eredménnyel hazatérni és meglátjuk, hogy az mire lesz majd elég. Nagyon erős a mezőny, hiszen a világbajnokság első öt helyezettje ugyanúgy ott lesz az Európa-bajnokságon. Nem tudom előre megmondani azt, hogy milyen helyezéssel lennék elégedett, most már így a világbajnokság után, de eredmény ügyileg mindenképp a 80 méter ismét a célom.

A Dobó SE versenyzői közül először Gyurátz Réka kezdi meg szereplését, majd szerda délelőtt a férfiak mezőnyében is megrendezik a selejtező kört. Ezt követően kerül sor a női döntőre, csütörtökön pedig a férfiak között hirdetnek Európa-bajnokot.