Hírek

Népes mezőny gyűlt össze hétvégén Gencsapátiban a nemzetközi BMX-versenysorozat zárófordulóján

2023. szeptember 13., 20:09

Népes mezőny gyűlt össze hétvégén Gencsapátiban a nemzetközi Alpok-Adria Kupa BMX-versenysorozat zárófordulóján, ahol valamennyi korosztály képviseltette magát.

Népes mezőny gyűlt össze hétvégén Gencsapátiban a nemzetközi BMX-versenysorozat zárófordulóján

A nyári franciaországi BMX Racing Európa-bajnokságot követően sem maradtak versenyzési lehetőség nélkül a sportág legjobbjai. Szép időben zajlottak az előkészületek Gencsapátiban, ahol az Alpok-Adria és a Magyar Kupa-sorozat záró állomását rendezték. A kétnapos programon a BMX szakág valamennyi korosztályának jeles képviselői megjelentek. A Magyar Kupa forduló abból a szempontból volt különleges, hogy hazánk legjobb versenyzői ezeken a futamokon tudják kvalifikálni magukat a legnagyobb világeseményekre. Az Alpok-Adria sorozat pedig kiváló erőfelmérő, megmutatja, hogy a szomszédos országok riválisai hol tartanak a munkában. Közel 130 versenyző érkezett Gencsapátiba, többek között Németországból, Ausztriából, Szlovákiából és Szlovéniából. A sportág hazai népszerűségét mutatja, hogy legnagyobb létszámban magyar BMX-esek pattantak nyeregbe.

Vincze Gergely - vezetőedző, Gencsapáti KSE

Alapesetben a Gencsapáti nevezett a második legnagyobb létszámmal itt a klubban, a másik klub, ahol szintén edző vagyok, az pedig a soproni klub, tehát ők meg a legnagyobb létszámban. Ez önmagában mindenképp siker, tehát pár évvel ezelőtt az Alpok-Adriában a magyar létszám volt a legkisebb és most jelenleg a magyarok a legnagyobb létszámban résztvevő ország.

Nemenként és korosztályonként versengtek az érmekért és oklevelekért a bringások. A sportág egyre fejlődik, bizonyíték erre, hogy kiváló technikai felszerelés állt a bírák rendelkezésére, ami a futamok lebonyolítását is meggyorsította. A rendezvény végeredményét valamint a kvalifikációs pontverseny állását a Magyar Kerékpáros Szövetség honlapján teszik majd közzé.