Hírek

Névnap Bóbitával - a 101 éves szombathelyi asszonyt kedvenc kutyája látogatásával lepték meg

2021. szeptember 09., 19:20

Névnapja alkalmából különleges meglepetésben volt része a 101 éves Tretter Jenőné Marika néninek tegnap délelőtt. Az idős szombathelyi asszonyhoz látogatóba érkezett a miskolci Baráthegyi Vakvezető Kutyaiskolából kedvenc négylábúja, Bóbita. A fekete labrador és Marika néni barátsága három éve kezdődött, és a mostani ünnepi találkozásuk is remekül sikerült.

 

Névnap Bóbitával - a 101 éves szombathelyi asszonyt kedvenc kutyája látogatásával lepték meg

Tegnap délelőtt érkeztek meg Szombathelyre a baráthegyi vakvezető kutyaiskola kiképzői Bóbitával, a fekete labradorral.

"Hát szevasz, Bóbita, hát kezét csókolom!"

Meglepetés látogatásra jöttek Marika nénihez. A 101 éves asszony három éve járt Miskolcon az alapítvány központjában, mert nagyon szereti a kutyákat, és látni akarta, hogy zajlik ott a munka. Összeismerkedett Bóbitával, és azóta szoros barátságot ápolnak.

"Csókolom! Bóbita. Hoztunk egy vendéget."

A meglepetést Marika néni lánya szervezte meg. Az idős asszony nagyon örült a négylábú látogatónak, és viszont.

"Hát hogy vagy?"

Első találkozásukkor Bóbita elunta, hogy a beszélgető hölgyek között nem ő volt a középpontban, és rámancsolt Marika nénire, aki jutalomfalattal kezdte őt kényeztetni, így bontakozott ki köztük a nem mindennapi barátság. Az asszony tavaly, 100 évesen, vállalva az egésznapos autóutat, ellátogatott Miskolcra, hogy felköszöntse kedvencét a születésnapján.

Tretter Ildikó
"Ennyire imádja ezt a kutyát, akkor ez az ajándék alapjában véve. Mi csak kis pontok vagyunk ebben, az igazi mesterek ott vannak Miskolcon."

Az alapítvány munkatársai virággal és Bóbitát ábrázoló bögrével köszöntötték fel névnapját Marika nénit. A kutyus képe ott van a szobája falán, elalvás előtt mindig ránéz. Bóbita egy úgynevezett demó kutya, vele azok a látássérült emberek találkoznak, akik bizonytalanok abban, hogy akarnak-e vakvezető kutyát, vagy sem. Bóbita megmutatja, milyen érzést, élményt, szabadságot és kötelezettséget jelent kutyásnak lenni.

Királyné Baróczi Emese - kiképző, Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola Alapítvány
"Jelenleg 15-20 kutyusunk van kint kölyöknevelőknél ... sokkal többre lenne igény."

A kutyus azt is bemutatta, mennyire ügyesen tud betakarózni. Kapta is folyamatosan a jutalomfalatokat. Bóbita látogatása óriási örömöt szerzett Marika néninek, jól sikerült a névnapi meglepetés.