Hírek

Nosztalgia tárlat

2021. június 09., 15:01

Finiséhez érkezett a Vásárcsarnok 1-es épületének átalakítása, javában tart a műszaki átadás. Amint a komplexumot birtokba vehetik a vásárlók, árusok, illetve elkezdődik az üzemeltetés, egy kiállítással örvendezteti meg a piac a látogatókat.

A tárlat a nosztalgia jegyében készül, a lakosságtól is várják a régi időket idéző képeket. A Hunyadi úti Vásárcsarnokot 1975-ben adták át, korábban a piac a Borostyánkő áruház mögött működött, a szombathelyiek mindkét korszakból küldhetnek felvételeket, ezzel kialakul a hely képes krónikája a falakon. A képeket augusztus 1-ig lehet eljuttatni emailben vagy a piac közösségi oldalán keresztül.

Polákovics Marietta - ügyvezető, Szombathely Városi Vásárcsarnok
“Egy fotópályázattal indítunk, egy fotókiállítást tervezünk a vásárcsarnokban az előző 45 évben készült fényképek felhasználásával, ezért arra buzdítjuk a városlakókat, hogy akinek van a birtokában a vásárcsarnokról készült, akár a régi, Borostyánkő áruház mögötti téren elhelyezkedő, vagy már a Hunyadi úti vásárcsarnokról készült fényképe, vagy árusról készült fényképe, az ossza meg velünk, elküldheti akár facebookon, akár a honlapunkon található email címre, az info@szombathelyipiac.hu email címre várjuk ezeket a fotókat.”