Hírek

Nyári táborok

2010. június 11., 08:10
Pár nap múlva véget ér az idei tanév, de eddig csak kevesen jelentkeztek nyári táborokba, pedig a kínálat most is bőséges. Az önkormányzat továbbra is támogatja a rászoruló gyerekek nyári felügyeletét, de több intézmény szervez napközis táborokat is. Tartalmas, kalandokkal teli programokkal várják a gyerekeket egészen augusztus közepéig.
Nyári táborok

Ma még iskolai keretek között játszottak a gyerekek a Nyitra Utcai ÁMK udvarán, az évzáró után azoban a nyári táboroknak ad helyet az intézmény. Idén is meghirdették a népszerű modellező tábort, de emellett két turnusban kézműves és néptánc foglalkoztatóval is várják a nebulókat. Itt megismerkedhetnek az ősi mesterségekkel, a régi népi táncokkal és játékokkal.

Aki pedig nyáron is okosodni szeretne, angoltáborba is jelentkezhet.

Tóth Tamás - művelődésszervező, Nyitra Utcai ÁMK
"Egy kezdő és egy haladó csoport fog indulni óvodás korúaknak és leendő első osztályosoknak, illetve 1-4. osztályig. Ők már haladó szinten fogják az angolt játékosan, de kommunikáció alapúan tanulni."

A Gyermekek Házában már június végén indul az első turnus. Ebben az intézményben a megszokott módon egy-egy téma köré építették fel a nyári táborokat.

Mi azért hívjuk élménytáboroknak a táborainkat, mert ez fontos, hogy a gyerekek figyelmét felkeltsük és azt mondjuk, hogy egy témát körbejárunk. Ezek a következőek: az első táborunk a kisdetektív tábor, a második a gyalogkakukkok tábora, a természetkedvelők tábora.

De várják még  a kalandok kedvelőit, az állatbarárokat és azokat is, akik szívesen foglalkoznak a kézművességgel. Két korcsoportban fogadják a gyerekeket, de gyakori, hogy még a nagyobbak is visszajárnak.

Az intézmény egy uniós támogatásnak köszönhetően augusztus végén iskolára felkészítő tábort is tart majd a tanulási problémákkal küzdő gyerekeknek. Az önkormányzat nyári napközijébe is várják a jelentkezőket. Erre mintegy 4 millió forintot különített el a város, így a rászorulók ingyen táborozhatnak.