MNB - 2
MNB

Hírek

Nyáron alakultak, máris kiválóan szerepelnek a PINKvinek

2022. január 21., 18:57

Nyáron megalakult a Szombathelyi Pingvinek női szakága, amely kiválóan szerepel az U25-ös bajnokságban. A PINKvinek ezúttal a DVTK Jegesmedvéket győzték le 5-4-re, egy fordulatokban gazdag találkozón.

 

 

Nyáron alakultak, máris kiválóan szerepelnek a PINKvinek

Hatodik mérkőzésére készült a legutóbbi hétvégén a Szombathelyi PINKvinek női jégkorong csapata. Az U25-ös B-csoportban szereplő vasi lányok alaposan meglepve mindenkit stabilan a középmezőnyhöz tartoznak. A DVTK Jegesmedvék elleni összecsapás nagy kérdése az volt, hogy vajon melyik együttes stabilizálja helyét a tabellán. Mindkettőnél akadtak hiányzók, de a zalaegerszegi pályán megrendezett összecsapáson a PINKvinek domináltak. Az első harmadban Fullár Emma, Tausz Hanna és Horváth Júlia góljaival már 3-0-ra is vezettek a szombathelyiek. Növelhette volna előnyét a vasi alakulat, de egy védelmi megingás után előbb a szépítés, majd az utolsó harmadban az egyenlítés is sikerült a borsodi együttesnek. A vendégek már lélekben a hosszabbításra készültek, amikor a 60. percben Tausz Hanna és Fullár Emma együttes erővel sodorták a pakkot a kapuba, kialakítva ezzel az 5-4-es végeredményt. Csergő István edző szerint a tanítványok kiválóan megértik egymást a kritikus pillanatokban, és a szerencse is melléjük állt.

Csergő István - edző, Szombathelyi PINKvinek
Ők egymást közt tudnak átadni pozitív információkat, hiszen valakinek van már tapasztalata e téren és kitűnően tudják állandóan bíztatni egymást, húzzák egymást. Az, hogy ilyen szerencsés a dolgok fejben kezelése, ebben az ügyben nekünk is kutatnunk kell, mert néha-néha összenézünk az edzőtársammal és csak vigyorgunk, hogy olyan helyzetekben, amikor a fiúk pánikba esnek, akkor ezek a lányok profik módjára kezelik ezt a dolgokat.

Sikerének köszönhetően már 3 győzelem és 3 vereség áll a Szombathelyi Pingvinek neve mellett. A lányok vasárnap a még veretlen FC Hatvan Girls" otthonába látogatnak. Az összecsapást 14 órakor rendezik a hatvani jégcsarnokban.