Hírek

Nyílt napok a középiskolákban

2010. október 12., 12:27

A szakképzésre jelentkezőknek még közepes általános iskolai bizonyítvány sem kell, a szakközépiskolák és gimnáziumok viszont a jó képességű diákokat látnák szívesebben. Október a középiskolai nyílt napok időszaka.

Nyílt napok a középiskolákban

Heti 2 órában, 4 éven keresztül kell tanulnia annak, aki szolárszakember szeretne lenni a Puskás Tivadar Fém és Villamosipari Szakképző Iskolában. A képzés nagyon népszerű, ahogy a számítógép-szerelő is. Ebben az iskolában összesen 5 osztály indul jövőre. A felvételnél döntő szempont a 8. osztályban szerzett félévi és év végi bizonyítvány. A legtöbb 8. osztályos tanuló a szülők tanácsai alapján dönt a szakképzés mellett. A 8. osztályt elvégzők száma az elmúlt évhez képest alig észrevehetően, de csökkent. Az eddig népszerű iskolák iránt viszont ugyanakkora az érdeklődés. A bekerülő diákokkal szembeni követelmény sem változik.

Balogh Gabriella igazgató, Puskás Tivadar Fém és Villamosipari Szakközépiskola

"Szakközépiskolai képzésbe közepes vagy jobb bizonyítvánnyal be lehet kerülni. A szakiskolai képzésbe érvényes bizonyítvánnyal felveszünk mindenkit, pedig fontos lenne, azért azokat, akik jó képességű gyerekek tanulják meg ezeket a szakmákat, hiszen számos lehetőségük van a munkaerőpiacon."

Ma főként a szombathelyi szakközépiskolákkal ismerkedhettek a leendő diákok. Holnap inkább a gimnáziumokba jelentkezők válogathatnak az iskolák között. Az októberi nyílt napokról itt tájékozódhatnak.