Hírek

Nyílt napokat tartanak a város általános iskoláiban egészen március elejéig

2012. január 09., 23:40

Az intézményekben különböző proramokkal várják a szülőket és a gyerekeket. Többek között megtekinthetik majd a tanítási órákat, ismerkedhetnek a leendő tanárokkal és az iskolák mindennapjaival. Lesz, ahol az iskolaérettségről is hallhatnak majd tajékoztatást az érdeklődő szülők, máshol pedig játékos foglalkozásokal színesítik majd a nyílt nap programjait.

Nyílt napokat tartanak a város általános iskoláiban egészen március elejéig

Itt, a Zrínyi Ilona Általános  Iskolában február 21-én tartanak majd nyílt napot. A szülők magyar, matematika, nyelvi és testnevelés órákat nézhetnek majd meg.

Kis Gábor, igazgató, Zrínyi Ilona Általános Iskola
"Az iskolát választó szülő számára a tanítónő személye meghatározó, így ezek a nyílt napok nyílt órák kiváló lehetőséget  teremtenek, hogy a szülő számára, hogy a leendő tanító néniket gyermekkörnyezetben, munka közben is megismerhesse."

Szombathely általános iskoláiban január vége és március eleje között rendeznek nyílt napokat. Bár az intézmények már szeptembertől minden lehetőséget megragadnak, hogy a leendő tanítványokhoz és szüleikhez minél több információt  eljuttassanak, az iskolahívogató programok ebben az időszakban a legsűrűbbek.

Mesterházyné Gyimesi Ilona, Nevelési és Oktatási Iroda vezetője, Polgármesteri Hivatal, Szombathely
"Tartanak bemutatóórákat, iskolanyitogatókat, specialitásaikat megmutatják, két tanítási nyelv, alternatív pedagógiai  módszereket és mindezt egy intézm,ényvezetői ismertetővel."

A nyílt napokra nemcsak a szülők, hanem a gyerekek is kíváncsiak.

Rózsahegyi Ágnes
"Természetesen elmegyünk a nyílt napra, a gyerekek már izgatottan várják, hogy kicsit belátást nyerhessenek, esetleg a leendő  tanítónénnikel megismerkedjenek."

A nyílt napok programjáról és a beiskolázások rendjéről Szombathely és az iskolák honlapján és weboldalunkon, a www.sztv.hu címen is  tájékozódhatnak az érdeklődők.