Hírek

Nyílt napot rendezett a Savaria Egyetemi Központ a pótfelvételizőknek

2012. augusztus 01., 17:44

Az érdeklődők tájékoztatást kaptak a választható szakokról, a jelentkezési eljárásról, valamint a diákhitel eddigi és új formájáról. Az intézmény mindhárom karára várja a jelentkezőket, akik most már csak egyetlen, és kizárólag költségtérítésés szakot jelölhetnek meg.

Nyílt napot rendezett a Savaria Egyetemi Központ a pótfelvételizőknek

A várható ponthatárakról és a tanulmányi ösztöndíjakról érdeklődtek legtöbben a Savaria Egyetemi Központ Felvételi pontján. Akik ebben az évben nem jelentkeztek sehová vagy egyik intézménybe sem kerültek be, a pótfelvételivel még megpróbálkozhatnak.

Pityer Dorina
Azért ezt választottam, mivel a ponthatár elég magas volt lett ebben az évben, és én nem értem el azt a ponthatárt, ami szükséges lett volna.

Tímár Adelina
Amire jelentkeztem, az nem indult sem államilag finanszírozott, sem költségtérítéses formában, úgyhogy sajnos ez az egy választás maradt számomra, hogy más szakra jelentkezem itt az egyetemen belül, mert mindenképpen Szombathelyre szerettem volna jönni.

Az egyetem alap- és mesterképzésben, felsőfokú szakképzésben több mint 70 szakon hirdette meg a pótfelvételit. Abban bíznak, hogy az előző évekhez hasonlóan 2-300 fővel többen kezdhetik meg a tanévet szeptemberben.

Németh Péter hivatalvezető, SEK Tanulmányi Hivatal
Vannak olyan képzéseink, amik a normál felvételi eljárásban nem tudtak elindulni, de úgy gondoljuk, hogy van rá kereslet, hogy önköltséges formában is el fogjuk tudni indítani. Pl. a kommunikáció és médiatudomány alapképzésre gondolok.

Pótfelvételivel már csak költségtérítéses képzésre lehet jelentkezni. Ehhez az új hallgatók a diákhitel egy újabb, kedvezőbb formáját is igénybe vehetik.

Márkus Attila regionális képviselő, Diákhitel Központ Zrt.
A jelenlegi szabad felhasználású diákhitelhez képest, ami 8 százalékos kamatozással fut, egy 2 százalékos kamattámogatás mellett tud működni, ez a hallgató számára azt jelenti, hogy a kamatból 2 százalék terheli a hallgatót.

A pótfelvételire augusztus 10-ig lehet jelentkezni az Oktaási Hivatalnak küldött levélben vagy elektronikusan, a felvi.hu honlapon.