Hírek

Nyílt napot tartottak a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Szombathelyi Képzési Központban

2023. január 19., 19:30

Az érdeklődők előadást hallhattak a képzési kínálatról és a változó felvételi szabályokról, majd interaktív bemutatókon vehettek részt, ahol többet megtudhattak az egyes szakmákról.

Nyílt napot tartottak a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Szombathelyi Képzési Központban

Rengetegen érkeztek csütörtök délelőtt a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Szombathelyi Képzési Központjába, hogy tájékozódjanak a lehetőségekről, és a jelentkezéshez szükséges tudnivalókról.

Szanati Noémi
Sopronból jöttem, a gyógytornász szak érdekel, és azért érdekel, mert anyukám is gyógytornász, és ezért volt esélyem ezt megtapasztalni, hogy ez milyen szakma, és ezért ez iránt érdeklődöm.

A díszteremben elsőként Karamánné Pakai Annamária képzési igazgató köszöntötte az érdeklődőket. Azt kívánta a leendő hallgatóknak, hogy találják meg azt a hivatást, amit majd egy életen keresztül szívesen űznek. A Markusovszky kórház fontos együttműködő partnere az egyetemnek, oktatókórházként segíti a fiatalok képzését.

Altmajer Beáta - ápolási igazgató, Markusovszky Egyetemi Oktatókórház
“Nagyon nagy öröm, hogy ilyen szép számmal találkozunk, vagy látom itt önöket, hiszen elsődleges gyakorlati terepet adó intézet a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház, ami most már az utóbbi évben bővült a gyakorlat színtereként az új skill laborral, ami egy szimulációs lehetőséget biztosít a hallgatók számára, hogy a kórház területén, elsődlegesen ott elsajátítsák a szakma alapjait.”

A megjelenteket Király Gábor 108-szoros válogatott labdarúgó kapus is köszöntötte

A beszédeket követően az épület udvarán az egyetem oktatói, a honvédség és a mentők közös bemutatóval lepték meg a nyílt nap résztvevőit. A fedőtörténet egy időkapszula elhelyezése volt, de a jelenlévők egy megrendezett emberrablásnak lehettek szemtanúi. Az előadás után a honvédség bemutatta, hogyan szerelik le a tetteseket, a mentők pedig, hogy hogyan látják el a sebesülteket.

Akik eljöttek a nyílt napra, interaktív bemutatókon is részt vehettek, ahol közelebbről is megismerkedhettek az őket érdeklő szakokkal. Helyi és megyei intézmények, cégek képviselői is kitelepültek, egyfajta elő-állásbörzeként. Az iskola ugyanazokat az alapszakokat kínálja a 2023/2024-es tanévben is, mint az előzőben. Lehet tanulni például ápolónak, dietetikusnak, gyógytornásznak, mentőtisztnek és szülésznőnek. A mesterképzés két szakkal bővült.

Karamánné Pakai Annamária - képzési igazgató, egyetemi docens, PTE-ETK
A komplex rehabilitációra már jelentkezhetnek gyógytornászok, akár népegészségügyi ellenőrök, védőnők, de meg kell említenem, hogy nemcsak az egészségügyi irányból jelentkezhetnek hozzánk MSC-re, hanem  akár a sport és rekreációszervező szakon végzettek, szociális munkás, pszichológia szakon végzettek, konduktorok, gyógypedagógusok, és őket is szeretettel várjuk, hiszen ezek a szakemberek arra lesznek képesek, hogy tulajdonképpen a multidiszciplinaritás tudásuk révén képessé válnak az egyéneknek, a közösségeknek tulajdonképpen a társadalmi beillesztésébe, illetve a társadalmi mérések során az eredményeknek az értékelésére, prezentálására, és természetesen a javítására is.

A PTE szombathelyi központjának egyik előnye a családias légkör.

Doncsecz Boján - elnökhelyettes, PTE-ETK HÖK
Alapjában azt gondolom, hogy a legeslegfontosabb és legjobb tulajdonsága az egyetemünknek a kis létszám és a családi légkör. Rendkívül hallgatóbarát és hallgatóközpontú oktatókkal rendelkezünk, akik mindig a hallgatók érdekeit helyezik minden szempont elé, és így meg tudunk oldani minden problémát, ha esetleg felmerülne valami az itt töltött évek alatt.

A felsőoktatásba való jelentkezés határideje február 15-e.