Hírek

Nyílt napot tartottak az ELTE Savaria Egyetemi Központban

2021. december 03., 14:10

A továbbtanulás előtt álló fiatalok megismerkedhettek a szombathelyi campus szakkínálatával. A 60 éves múltra visszatekintő tanárképzés mellett a pszichológia, a gépész, a sporttudományi és a közgazdász szakok a legnépszerűbbek. A jelentkezési határidő február 15.

 

Nyílt napot tartottak az ELTE Savaria Egyetemi Központban

Tavaly elmaradt a nyílt nap, idén megtarthatták, ám a járványügyi szabályok miatt csupán 200 érdeklődőt fogadhattak, akiknek előzetesen regisztrálniuk kellett. A többiek online követték a tájékoztatót. Lenkai Nóra rektori biztos köszöntötte az érdeklődő fiatalokat, majd átfogó előadás hangzott el az egyetem képzési kínálatáról.

Lenkai Nóra - rektori biztos, ELTE-SEK
"Az elmúlt időszakban folyamatosan emelkedtek a hallgatói létszámaink, most szeptemberben 760 hallgatót sikerült beiskoláznunk. Remélem, hogy ennél még több hallgatót tudunk jövőre beiskolázni. Sláregszakjaink a pszichológia, de remélem, hogy a pedagógus, a sporttudományi, a gépész és a gazdász szakok is népszerűek lesznek."

Szombathelyről és a szomszédos megyékből is érkeztek hallgató-jelöltek. A Savaria Egyetemi Központ 2017 óta az ELTE égisze alatt működik, ami különösen vonzó a fiatalok számára.

Nagy Natália
"A turizmus-vendéglátás érdekel, mivel az ELTE egy nagyon híres egyetem, ezért itt szeretnék elsősorban folytatni a tanulmányaimat."

Jánosi András
"Programtervező informatikusnak szeretnék ide jönni, ezt fogom elsőként megjelölni."

Pelyhe Anita - szülő
"Szerettük volna, ha nincs a lakóhelyétől túl távol, és olyan iskolát, aminek neve van, sokféle szakkínálata, és lehetőleg olyat, amivel tud boldogulni, és el tud vele helyezkedni."

A diákok a felvételi pontszámításról, a kollégiumi elhelyezésről és a diákhitel-lehetőségekről is hallhattak hasznos információkat, majd a központi előadásokat követően ki-ki elindulhatott az egyes tanszékekre, hogy jobban megismerje az őt érdeklő szakot.