Hírek

Nyílt napra várta az érdeklődő nyolcadikosokat és szüleiket a Premontrei Gimnázium

2021. október 14., 19:08

Angol, német, informatika földrajz, matematika és testnevelés órákba is belepillanthattak a pályaválasztás előtt álló diákok. A 2022-es tanévben 5 új osztály indul a Premontrei Gimnáziumban, és minden fakultáció fontos részét képezi a művészet, valamint az informatika is.

 

Nyílt napra várta az érdeklődő nyolcadikosokat és szüleiket a Premontrei Gimnázium

Egy gombostűt sem lehet leejteni a Premontrei Gimnázium dísztermében, ahol ünnepi műsor és átfogó tájékoztatás is programja volt a nyílt napnak. A nyelvoktatás, a művészetek, a biológia, a fenntartható jövő és a keresztényi, nyitott szemléletű értékrend a hívó szavak az iskolában. Hozzávetőlegesen 30 fős osztályok indulnak a következő tanévben.

Véghné Busics Hilda - igazgató, Premontrei Gimnázium
,,A Premontreiben öt osztályt szeretnénk indítani ‘22 szeptemberétől, úgy ahogy az elmúlt években is angol tagozatra, német tagozatra helyezzük a hangsúlyt. Informatikára , biológiára és van egy olyan osztályunk az osztály , ahol egy kicsit nagyobb hangsúlyt kapnak az okoseszközök, tablettel tanulnak a diákok . Azt tudni kell, hogy a Premontreiben a nyelvoktatás  prioritást élvez, de a természettudományokat sem hagyjuk magukra .

Idén csak nyolcadikosokat vártak. A Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnáziumot 1772-ben alapította Mária Terézia. Célja akkor is az volt az intézménynek, hogy értékeket képviselő állampolgárokat neveljenek, csakúgy mint ma. A másfél órás megnyitót és tájékoztatót több zenés produkció is megszakította, aztán következtek a nyílt órák.

Smiglag Vanessa
Igazából az Őriszentpéteri Általános Iskolából érkeztünk, és meg szerettük volna nézni itt az egészet, hogy milyen szakok vannak, mivel foglalkoznak itt a tanárok leginkább és, hogy a diákok, hogy tanulnak.

Szennai Marietta Barbara
Hát én nem tudom még, hogy szakra mire megyek, én inkább gimnázium felé érdeklődöm, és én is a negyedik órában földrajzra fogok bemenni.

Molnár Meláni
Engem is a gimnáziumok érdekelnek nagyjából , de kíváncsi voltam, hogy a premontreibe hogyan tanulnak a gyerekek és hogyan tanulnak a gyerekek és hogyan zajlik itt egy óra ezért a földrajz órára szeretnénk így hárman bemenni és azon kívül az angol az ami érdekel még ebbe az iskolába.

Melani a későbbiekben az angolhoz, vagy a földrajzhoz kapcsolódó irányba szeretne tovább menni a gimnázium elvégzése után, így ő nem csak a 9B földrajzóráján vett részt, hanem a 9C angol órájára is benézett, ott digitális táblán folyt a nyílt órán az oktatás.11:45-kor kicsengetés jelezte a nyílt nap végét, de az érdeklődőket felvételizőként visszavárja a Premontrei Gimnázium.