Hírek

Nyolc érmet szerzett a magyar tornász válogatott az Aréna Savariában megrendezett világkupán

2023. szeptember 11., 18:24

Nyolc érmet szerzett a magyar tornász válogatott az Aréna Savariában megrendezett világkupán. A két hét múlva kezdődő világbajnokságra hangoló versenyzők számára az egyik legsikeresebb erőfelmérő volt a szombathelyi.

Nyolc érmet szerzett a magyar tornász válogatott az Aréna Savariában megrendezett világkupán

Nagy reményekkel várta a magyar tornász válogatott és a szombathelyi közönség is az Aréna Savariában megrendezett világkupát. A pénteki selejtezőket követően szombaton és vasárnap a szerenkénti döntőket bonyolították. A két hét múlva kezdődő világbajnokság előtt ez volt az utolsó nagy verseny, ahol valamennyi tornász bemutathatta gyakorlatát. A világhálónak köszönhetően pedig bárki élőben követhette a rendezvény minden pillanatát.

Kalmár Attila - szervező, PannonSport Kft.

Szombathely beírta már magát a sport nagykönyvébe. 32 ország valamennyi kontinensét - Észak-, Dél-Amerika, Új-Zéland, felsorolni is nehéz, hogy honnét nem jönnek Szombathelyre. Ami nyilvánvaló, ami most kifejezetten a sportnak köszönhető és viszik a város jó hírét, sportkedvelő közönsége pedig boldogsággal tölti el Én úgy gondolom.

Még soha nem állt ennyire közel a magyar férfi és női tornász válogatott, hogy 1992 illetve 1996 óta először ismét olimpiai indulási jogot szerezzen. A szombathelyi eredményeket látva bizakodó volt a Magyar Torna Szövetség elnöke is.

Magyar Zoltán - elnök, Magyar Torna Szövetség

Ez egy nagyon fontos világkupa, ez mindig is az volt számunkra. Az egyetlen olyan hazai, nagy nemzetközi verseny, amelyiket mi rendezünk. és most meg különösen fontos, mert a kvalifikációs világbajnokság előtt már csak az országos bajnokság és ez a verseny van. S sajnos itt sok minden eldőlhet a magyar torna szempontjából. Ezért, hogy minden gyakorlatot itt kipróbálják a versenyzők, ez nagyon fontos.

Valamennyi szeren volt magyar döntős, a finálékban alaposan kitettek magukért hazánk tornászai. A legsikeresebb szer a női felemás korlát volt. Itt Székely Zója diadalmaskodott óriási előnnyel, míg a dobogó alsó fokára Czifra Bettina Lili állhatott fel, utóbbi vasárnap egy második hellyel járult hozzá a válogatott eredményes szerepléséhez. A magyar csapat nyolc érmet szerzett a szombathelyi világkupán. A következő kiemelt erőpróba a Antwerpen-i világbajnokság lesz szeptember 30. és október 8. között.