Hírek

Nyolc hetes felkészülést követően megkezdi bajnoki szereplését a Falco KC Szombathely

2021. szeptember 21., 21:19

A címvédő vasi sárga-feketék a Pécs gárdáját fogadják az Aréna Savariában.

 

Nyolc hetes felkészülést követően megkezdi bajnoki szereplését a Falco KC Szombathely

Eseménydúsan teltek a Falco KC Szombathely számára az elmúlt hónapok. Kezdésként a vezetőedző poszton történt változás, Gasper Okorn helyére a korábbi másodedző Milos Konakov érkezett. A szakmai stáb munkájának köszönhetően a tavalyi keret magját sikerült egyben tartani, így a taktikai elemek gyakorlására jutott több idő. A magyar bajnokság mellett idén is részt vesznek a Bajnokok Ligájában a vasi kosarasok, így a felkészülési menetrendet ennek szellemében állították össze. A szlovéniai edzőtábor mellett barátságos mérkőzések és emléktornák színesítették a Falco programját. A héten pedig kapásból két találkozót is játszanak Milos Konakov tanítványai. Kedden azzal a Péccsel találkozik a vasi együttes, amellyel a közelmúltban, a Bányász Kupa elődöntőjében már egyszer megmérkőzött. Perl Zoltán szerint ez a találkozó teljesen más lesz.

Perl Zoltán - játékos, Falco KC Szombathely
Szerintem, abból a meccsből nem szabad kiindulni, de ezt inkább a saját teljesítményünkre értem, mert azon a mérkőzésen nagyon enerváltan játszottunk. Nem volt meg bennünk a kellő energia, úgyhogy tőlünk szerintem mindenféleképpen jobb teljesítményre lehet számítani, meg nekünk kell jobban játszani. A Pécs a keret szempontjából nem változott, ugyanazok a játékosok fognak játszani, de biztos, hogy nem lesz egyszerű mérkőzés.

A Pécs elleni találkozót követően, ezen a héten még egy derbi vár a szombathelyi kosarasokra. Hétvégén az Alba Fehérvár otthonába látogat Milos Konakov együttese, amely a nyáron alaposan megerősödött és szeretné meglepni a címvédő vasi alakulatot.