Hírek

Nyugdíjas határőrök találkoztak

2024. július 03., 09:41

Nyugdíjas határőrök találkoztak szombaton. Egyesületük minden évben, a Szent László-naphoz közel eső hétvégén juniálist szervez. A kánikula ellenére csaknem negyvenen nosztalgiáztak együtt jó hangulatban egy tányér gulyás és pörkölt mellett.

Nyugdíjas határőrök találkoztak

1992 óta Szent László-nap a határőrség napja. Ez alkalomból a katasztrófavédelem Petőfi-telepi gyakorló pályáján tartottak jó hangulatú múltidéző találkozót a nyugdíjas határőrök szombaton. Köszöntötték a kerek születésnaposokat, majd Horváth Attila alpolgármester üdvözölte a megjelenteket.

Horváth Attila - alpolgármester
"Ezek azok a közösségek, amelyek egy város lelkét adják. Minden egyes civil szerveződés, ahol emberek együtt vannak, jól érzik magukat és valamit jobbá tesznek, az mind-mind megmutatkozik a város életében."

Több mint száz tagja van az egyesületnek Vas vármegyéből és azon kívülről is, legfőbb céljuk az érdekvédelem és a határőrség egykori dolgozóinak összetartása.

Ilauszki Tiborné - elnök, Szombathelyi Határőr Nyugdíjasok Egyesülete
"Igaz, hogy a határőrség lassan 11 éve megszűnt, de a nyugdíjas egyesületek elsődleges célja, hogy a határőr hagyományokat őrizze, ápolja, fenntartsa a határőr nevet, ne feledkezzenek meg rólunk, és természetesen a határőrök érdekképviselete. Ezért vagyunk most itt, ezt minden évben megünnepeljük a Rendőr Nyugdíjas Egyesülettel közösen."

A nap kötetlen beszélgetéssel folytatódott, a nagy hőség ellenére csaknem negyvenen nosztalgiáztak együtt. Előkerültek múltbéli történetek, humoros sztorik. Sokan hoztak házi süteményt, frissítőt, a bográcsokban pedig gulyás és pörkölt készült - mindenkinek jutott belőle bőven.