Hírek

Nyugdíjas programok újra

2020. június 30., 14:36

Az elmúlt években tavasszal a megyei és városi nyugdíjas szövetség programok sorát kínálta az együttműködő klubok tagjainak. Az idén is erre készültek, a koronavírus járvány azonban áthúzta a szervezők számításait, az elmúlt hónapokban elmaradtak a rendezvények. Köztük a korábbi években sok nyugdíjast megmozgató ki mit tud, sportnap kézműves kiállítás, de az országos és regionális dalostalálkozó is.

Nyugdíjas programok újra

Molnár Árpád elnök, Vas Megye és Szombathely Nyugdíjas Szövetsége
Az országos és regionálisról az utolsó információm az, hogy a hagyományos formában nem lesznek megtartva, de valami áthidaló megoldást majd talál az országos szövetségük. Itt helyben viszont azt kell mondanom, hogy ezeket gyakorlatilag már pótolni nem tudjuk.

A szombathelyi nyugdíjasok a kijárási korlátozások előírásait betartva is aktívak voltak. Voltak akik maszkokat varrtak, az egyik idős klub néhány tagja a Fő téren osztogatott védőfelszerelést. Az idős emberek interneten keresztül verseket mondtak egymásnak, recepteket cseréltek, a pedagógusok online korrepetáltak.

Molnár Árpád elnök, Vas Megye és Szombathely Nyugdíjas Szövetsége
Meghirdettük a vers-és elbeszélés író pályázatot meg meghirdettünk fotópályázatot is. Úgy érzem a részvétel alapján, hogy sikeres, ugyanis hetven vers érkezett be, tizennyolc elbeszélés és több mint százhúsz fotó. Az elnökség által felkért zsűri fogja elbírálni.

Az elnök elmondta még, hogy volt olyan nyugdíjas, aki az erkélyéről adott koncerteket, a Dalkommandó pedig slágerekből készített cd-ket , amelyeket a szövetség juttatott el az idősek intézményeibe.

Az idei évre tervezett további programok sorsáról a szövetség elnöksége határoz majd következő ülésén. Az viszont már biztos, hogy az idén is lesz Nyugdíjas Akadémikus szellemi vetélkedő, amelyre tizenhárom csapat nevezett. Az első két forduló írásos feladatból áll, a szervezők bíznak abban, hogy a döntőt a hagyományoknak megfelelően már személyes részvétellel rendezhetik meg.