Hírek

Októberben Balogh Károly Zsolt vezetésével újra nyit az osztrák konzulátus Szombathelyen

2021. szeptember 28., 19:13

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára tiszteletbeli konzuli címet kapott az osztrák államtól szeptember 22.-én.

Ünnepélyes keretek között, a budai Osztrák Rezidencián tartott fogadáson adta át Alexander van der Bellen osztrák államfő megbízólevelét Alexander Grubmayer, Ausztria magyarországi nagykövete Balogh Károly Zsoltnak. A megtisztelő diplomáciai címet az osztrák állam adományozza. A tiszteletbeli konzul feladata az osztrák-magyar kapcsolatok építése, valamint az osztrák állampolgárok diplomáciai ügyeinek intézése. A tiszteletbeli konzul hivatását társadalmi munkában, ellenszolgáltatás nélkül látja el, megbízatása öt évre szól.

Balogh Károly Zsolt - tiszteletbeli osztrák konzul
,,...Ez osztrák oldalról nagy fokú bizalmat feltételez az adott személy irányában, hiszen a tiszteletbeli konzuli intézmény egyfajta diplomáciai szerep, az osztrák, jelen esetben az osztrák-magyar kapcsolatok ápolójáról van szó. Akinek nem csak az az feladata, hogy Ausztria érdekeit megjelenítse Magyarországon és segítsen ezekt az osztrák-magyar programok, projektek, kapcsolatok építését, hanem az is feladata, hogy az osztrák állampolgárokat, ha bajba jutnak Magyarországon, segítse…”