Hírek

Oladi öregdiákokat hívtak meg az Oladi iskolába a Pályaorientációs Témanapon

2022. november 30., 15:31

Az Oladi Általános Iskola régi tanulói a múlt csínytevéseit is felidézhették.

Oladi öregdiákokat hívtak meg az Oladi iskolába a Pályaorientációs Témanapon

Idén 35 éves az Oladi Általános Iskola ennek apropóján szervezték meg a Pályaorientációs Témanapot, ahova régi oladisokat is elhívtak, hogy felidézzék az itt eltöltött éveket, illetve meséljenek választott szakmájukról. Érkezett gyógytornász, cukrász, állatorvos, hobbifestő és olyan is, akiből gyermekkori álmát megvalósítva rendőr őrnagy lett. Dénes Szilveszter, a nagysikerű Anima Sound System zenekar basszusgitárosa is eljött.

Dénes Szilveszter - zenész, Anima Sound System
“Nagyon örültem, hogy gondoltak rám itt az általános iskolámban ennyi év után, és tényleg szuper volt. Beszélhettem a gyerekeknek a múltamról, hogy hogy jutottam el idáig, ahova eljutottam.”

A napot Fodor István tankerületi igazgató nyitotta meg.

Fodor István - igazgató, Szombathelyi Tankerületi Központ
“Kicsit óvatosabb lett a világ, most már csak irányokat keresünk, úgy hívják, hogy pályaorientáció. Ugye az orientáció annyit jelent, hogy valamerre irányulunk, valahova tartunk. De, hogy hova, ez a kérdés, ugyanis azt mondják a szakemberek, hogy 10-20-30 év múlva olyan szakmák lesznek, amikről ma még csak fogalmunk sincsen.”

Beszédében arra biztatta a diákokat, hogy sajátítsák el a megújulás képességét, és ha valamiben jók, merjenek teljes szívvel elmerülni benne. Van, akinek már körvonalazódnak a tervei.

Polákovics Aida
“Én nagyon szeretném a színész előadását megnézni, hiszen én színésznek készülök, és érdekel, hogy hogyan is működik ez a szakma igazából.”

A régi oladisok régi csínytevéseiket is felevenítették.

Stifter Anett - stúdiós, Weöres Sándor Színház
“Hát leszereltük a fiú wc-ben az ajtót, és bevittük az osztályterembe, és jött Éva néni, és hát mi zavarunkban elrejtettük a szekrény mögé az ajtót.

A színháztermi közös beszélgetés után a szakemberek külön tantermekben meséltek mesterségükről.

Pungor Csaba - vőfély, sportújságíró
“Mind a munka mellet - ahogy mondtam is az előadásnál képeztem magam folyamatosan tovább, és ez tart a mai napig. 217 esküvő van jelenleg hátam mögött.”

Az iskola nemcsak a pályaorientációs témanappal ünnepli 35. születésnapját.

Favorido Erika - intézményvezető helyettes, Oladi Általános Iskola
“Ugyancsak szerveztünk kiállításokat jelenlegi diákok munkájából, illetve volt kollégák, jelenlegi kollégák és volt tanítvány munkájából is, ez két különböző kiállítás.”

A tantestület számára csütörtökön egy iskolatörténeti filmet is bemutatnak.